註冊 登入

[其他] 容易被人遺忘嘅抵住區 -- 火炭 香討焦點

容易被人遺忘嘅抵住區 -- 火炭 E-mail 此主題給朋友

火炭

與沙田一站之距, 有沙田嘅便利, 沒有沙田嘅大批旅客

有錢嘅住御龍山, 去車站隨時快過其他站上蓋, 少啲錢住銀禧/駿景園, 景觀開揚又有馬睇, 尺價平過第一城, 感覺幾好住, 有無人住緊可以分享下?

沙田區黎講尺價算低水, 隨住火炭站新盤即將落成, 隨時有機會後來追上

精選樓盤
靜中帶旺

引用:
原帖由 iamtrader 於 2019-4-23 07:08 PM 發表

火炭

與沙田一站之距, 有沙田嘅便利, 沒有沙田嘅大批旅客

有錢嘅住御龍山, 去車站隨時快過其他站上蓋, 少啲錢住銀禧/駿景園, 景觀開揚又有馬睇, 尺價平過第一城, 感覺幾好住, 有無人住緊可以分享下?

沙田區黎講尺價算低水, 隨住火炭站新盤即將落成, 隨時有機會後來追上 ...
又火又炭已經吾好

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-4-23 07:13 PM 發表

又火又炭已經吾好
但相比沙田中心嗰堆, 如果想去新城市廣場, 火炭站上火車應該仲快

引用:
原帖由 iamtrader 於 2019-4-23 07:16 PM 發表

但相比沙田中心嗰堆, 如果想去新城市廣場, 火炭站上火車應該仲快
要駁車已經系麻煩

個人比較喜歡山上的豪宅, 環境清幽, 空氣清新。

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-4-23 07:29 PM 發表

要駁車已經系麻煩
人地講近火炭站嘅幾個屋苑,仲駁乜車?

引用:
原帖由 falconV8 於 2019-4-23 07:32 PM 發表

華翠好L偏,附近百無

其實真係抵住

引用:
原帖由 falconV8 於 2019-4-23 07:32 PM 發表

把九沿住條馬路一間一間咁起 屋苑與屋苑之間相隔距離唔夠

回覆 引用 TOP

配套同白石角相差無幾,便利店週日會關門,遲D廠厦旁邊D公管房屋齊齊入伙果陣直頭可以逼爆火炭站,可能要火炭站對出個大型楼盤入埋伙至有機會改善,暂时過去禾輋逛住先啦!

馬鞍山正定火炭正d?
但mos都好鬼貴

引用:
原帖由 一個都不能少 於 2019-4-23 07:48 PM 發表

配套同白石角相差無幾,便利店週日會關門,遲D廠厦旁邊D公管房屋齊齊入伙果陣直頭可以逼爆火炭站,可能要火炭站對出個大型楼盤入埋伙至有機會改善,暂时過去禾輋逛住先啦! ...
火炭站2間便利店日日都開,

白石角便利店星期日開唔開我就唔知了,未去過

得 palazzo 住得下人
不過 兩房要9百幾, 唔易食, 出面選擇都不少了

引用:
原帖由 最緊要有西鐵 於 2019-4-23 08:07 PM 發表

得 palazzo 住得下人
不過 兩房要9百幾, 唔易食, 出面選擇都不少了
系,仲要向馬場高層先住得下人

但超呃$,有盤但全部mark up 先肯賣,所以冇乜成交
不只米米一個覺得吾值

吾可以叫好好只是住得下人,但都要攪三攪四出高價

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。