[其他] 挑選新樓[兩房神則]大賽!!!

挑選新樓[兩房神則]大賽!!! E-mail 此主題給朋友

一齊分享新樓兩房神則

規則:
1. 一定要七年以下新樓,因為新例下,圖則先至有齊尺寸,先可以標準比較

2. 兩房

3. 一定要例明實用面積

4. 描述下有咩優點
——————————————————

我出神則先!

430呎

1. 冇露台,冇工作平台,冇走廊,用盡可用面積

2. 獨立明廚明廁,新樓算少見

3. 有別一般眼鏡房則,完美分格客飯廳,傢俬容易擺位

4. 送三個特大窗台,送多咗40呎

5. 大房深3米,有六呎闊衣櫃位,兩房來講少見

6. 廳面積 2750 x 5260mm,430尺來講算大

7. 430呎聽落好細,但實際面積大,似其他屋苑550呎

屋苑係世宙

熱賣及精選
430呎黎講真係好大,請問係邊個屋苑?

呢個世宙大兩房?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iamsupernoone 於 2019-4-20 09:20 PM 發表

430呎黎講真係好大,請問係邊個屋苑?
我都想知

回覆 引用 TOP

不過講埋咩屋苑?

引用:
原帖由 森山大路斯基 於 2019-4-20 09:29 PM 發表

不過講埋咩屋苑?
驚講出嚟俾人話AA

引用:
原帖由 9uphero 於 2019-4-20 09:12 PM 發表

挑選新樓兩房神則

規則:
1. 一定要七年以下新樓,因為新例下,圖則先至有齊尺寸,先可以標準比較

2. 兩房

4. 描述下有咩優點
——————————————————

我出神則先!

430呎

1. 冇露台,冇工作平台,冇走廊,用盡可用面積

2. 獨立明廚明廁,新樓算少見

3. 有別一般眼鏡房則,完美分格客飯廳,傢俬容易擺位

4. 送 ...
門口果度都係走廊黎

引用:
原帖由 9uphero 於 2019-4-20 09:33 PM 發表

驚講出嚟俾人話AA
大家分享下姐,怕咩姐😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bigbigbc 於 2019-4-20 09:35 PM 發表

門口果度都係走廊黎
先得一米,仲要係開門位,係咪都擺唔到傢私

廁所那個sink盆只有10cm?

引用:
原帖由 Nessie 於 2019-4-20 09:37 PM 發表

廁所那個sink盆只有10cm?
當然唔係,10cm 係牆厚度

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9uphero 於 2019-4-20 09:12 PM 發表

挑選新樓兩房神則

規則:

2. 兩房

4. 描述下有咩優點
————————————————&mdas ...
無露台

冇位晾衫

引用:
原帖由 PixieHo 於 2019-4-20 09:42 PM 發表

無露台
露台有好有唔好,
我覺得兩房太細唔需要露台

引用:
原帖由 edwood 於 2019-4-20 09:43 PM 發表

冇位晾衫
有大窗台

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。