• 瀏覽: 7,870
  • 回覆: 81
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 快樂的飛機師 於 2019-4-19 09:26 PM 發表

5g 嘅重點應用層面並不是你講那些。其高
速傳輸、接近 0 等待時間、priority 管
理和同一地域同一時間支援極多聯接點等
係可以應用在嶄新的 applications 上,用
作改善人類生活。 ...
吹水野..........算吧....
time and mission critical application點會建基於一眾5G發射站......
是旦一個5G發射站有問題.....點算......真係企左係度.........

熱賣及精選
引用:
原帖由 挾淡冇手軟 於 2019-4-20 05:23 PM 發表

吹水野..........算吧....
time and mission critical application點會建基於一眾5G發射站......
是旦一個5G發射站有問題.....點算......真係企左係度.........
企嘛企囉.....依家係米叫你排下隊都唔得啊......

我要賺大錢......唔巧燈住我.....
引用:
原帖由 星火摘星 於 2019-4-20 05:50 PM 發表

企嘛企囉.....依家係米叫你排下隊都唔得啊......
笑左🤣
無錯,日日都要排隊架啦

引用:
原帖由 海中的海豚 於 2019-4-20 05:54 PM 發表

笑左🤣
無錯,日日都要排隊架啦
要守秩序.....唔係吿你破壞安定繁榮....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mmljf 於 2019-4-19 08:45 PM 發表

5G係為自動駕駛而存在 唔係為左吃雞
自動駕駛?即係有排都唔使用啦。

引用:
原帖由 norman0812 於 2019-4-20 11:52 PM 發表

自動駕駛?即係有排都唔使用啦。
最主要你想下D自駕係咪真係咁成熟.....自駕與人駕一齊....

回覆 引用 TOP

5G華為的確有專利....但中間有技術被美封鎖....要完全自己搞可以但成本相對高左....再者5G信號桿一支要接近1.4萬美金....而信號範圍為半徑最大50M...相比起4G信號桿價錢貴6倍....4g覆蓋範圍200m....大家話要建成5G要幾多資金....4G當年係2年後開始獲利....現在5G大家話要幾耐.....

引用:
原帖由 星火摘星 於 2019-4-29 02:32 AM 發表

5G華為的確有專利....但中間有技術被美封鎖....要完全自己搞可以但成本相對高左....再者5G信號桿一支要接近1.4萬美金....而信號範圍為半徑最大50M...相比起4G信號桿價錢貴6倍....4g覆蓋範圍200m....大家話要建成5G要幾多資金....4G當年係2年後開始獲利....現在5G大家話要幾耐..... ...
吾使睇貢長遠……763一個月升咗一成

呢期屎米在印度市場領導群雄,印度佬經濟起飛,航運業今年靠哂佢地同日本(我估日本六月份正式啓動新經濟mode,剛啱安倍在當奴侵面前直插美貿之不公平單向日本車關税,肯定有足夠把炮同中國及亞太加强貿易往來!!最重要係終於肯大改革,一改担屎吾偷食的高尚政策,你話我話既!~

敗墮威……日本仔D科技咁先進,佢地本土興用咩手機?黎緊又會否引入5G技術?不過全日本都位於震唇mode,慾插摃起義都難以。。

引用:
原帖由 mmljf 於 2019-4-19 08:45 PM 發表

5G係為自動駕駛而存在 唔係為左吃雞
急利一年內破廿不是夢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iamthe1ulook4 於 2019-4-29 04:40 AM 發表

吾使睇貢長遠……763一個月升咗一成

呢期屎米在印度市場領導群雄,印度佬經濟起飛,航運業今年靠哂佢地同日本(我估日本六月份正式啓動新經濟mode,剛啱安倍在當奴侵面前直插美貿之不公平單向日本車關税,肯定有足夠把炮同中國及亞太加强貿易往來!!最重要係終於肯大改革,一改担屎吾偷食的高尚政策,你話我話既!~

敗墮威……日本仔D科 ...
叫我唔好睇咁遠....我果D係數據顯示.....你呢D就真係好遠啦.....

引用:
原帖由 星火摘星 於 2019-4-29 11:21 AM 發表

叫我唔好睇咁遠....我果D係數據顯示.....你呢D就真係好遠啦.....
華為早前已經釋出善意、願意賣5G晶片技術比蘋果……可以話貿易戰的最大抵押品,成素頗高!

插旗於米國就吾會架喇,但加拿大剛放風話考慮接受華為5G進場,呢點亦必須有喪侵的默許或索性不用理會米國而決定的。不竟加拿大已經被華為入品控告,分分鐘因為這籌碼才傾得成,和氣收場……

5G在內、在外也插哂旗正式上馬!……早前763及788均反映了利好的因素而上漲。。現時兩者均在調整實屬合理啱數!下季及年內之業續表現實在樂觀,來年更值大豐收之時,中長線吾怕揸~

吾好話早前廿七蚊,廿九蚊年內仍有機
屎塔相對會升得慢D,要年底或出年頭才上及廿四五蚊目標價

引用:
原帖由 iamthe1ulook4 於 2019-4-29 08:03 PM 發表

華為早前已經釋出善意、願意賣5G晶片技術比蘋果……可以話貿易戰的最大抵押品,成素頗高!

插旗於米國就吾會架喇,但加拿大剛放風話考慮接受華為5G進場,呢點亦必須有喪侵的默許或索性不用理會米國而決定的。不竟加拿大已經被華為入品控告,分分鐘因為這籌碼才傾得成,和氣收場……

5G在內、在外也插哂旗正式上馬!…&hel ...
股票價值過高.....早已反應出好的一面.....差果面你地鐘意忽視我都無野巧講啦.....反正我只係話大家知呢隻野唔值咁多錢姐.....

引用:
原帖由 星火摘星 於 2019-5-9 01:07 PM 發表

股票價值過高.....早已反應出好的一面.....差果面你地鐘意忽視我都無野巧講啦.....反正我只係話大家知呢隻野唔值咁多錢姐.....
謝指教先!~

被出口術之前已經浸浸回。。好大可能因為有太多知情人仕收到風要大回調,才跟大隊下插定先……同長和果隻立油之勢差無幾。。

更甚者,呢隻5G仔相對要觀望孟女仕單官非案續審的進情才謀動居多。。呢個位加埋今晚出談判初果之先,已經可以部署定第一注,收市前入定第二朝待消息出爐才穩陣D則見仁見智~

既然沛沛哥連續兩日也有建議街客轉吼呢隻,同路要夠faith 就好了……中長線業績為先,短期內出消息突升或壞消息行相反亦有可能(35%, 35, 30比例吧)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Joelxxxx 於 2019-4-19 05:14 PM 發表

Because會比低空衞星群5G方案頂死冇生意,以後仲唔使翻牆潻
5豬

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2019-5-9 01:43 PM 發表

5豬
中國夢

蘭州跳跳呃鳩人
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]