• 瀏覽: 7,871
  • 回覆: 81
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 wfh1964 於 2019-4-19 03:43 PM 發表

老師。。我朋友2.15再入佢話睇3.00。。。
好快見個七,全人類中招

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 wfh1964 於 2019-4-19 03:59 PM 發表

所以我都唔敢買。。。
好多時多數人唔敢買 就係入市時機
當年700 一百蚊貴嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 samesky520 於 2019-4-19 03:34 PM 發表

華為風波未解決
華為關中國5G建設咩事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星火摘星 於 2019-4-19 03:30 PM 發表

我記得大陸2018年就話2019年底要完成一線城市5G基礎建設.....點解到E家無左聲氣.....
Because會比低空衞星群5G方案頂死冇生意,以後仲唔使翻牆潻

邊有咁快

回覆 引用 TOP

有排

回覆 引用 TOP

美国己开通5G使用中,美国用低空卫星群发射5G,而强国要1个个地面发射塔建好才能用

引用:
原帖由 3個失控的腳指 於 2019-4-19 05:28 PM 發表

美国己开通5G使用中,美国用低空卫星群发射5G,而强国要1个个地面发射塔建好才能用
5g 訊號極高頻好易受干擾,連大氣層都未
必過到啦,又咁遠又要裝得密要好大成本
吧!

回覆 引用 TOP

5g暫時都係雷聲大雨點小,加上暫時4g速度完全夠用,實際d講5g再勁我地普通市民都未必用得著
我用緊3.5g都20mbps已經好夠用,食雞都得!

引用:
原帖由 星火摘星 於 2019-4-19 03:30 PM 發表

我記得大陸2018年就話2019年底要完成一線城市5G基礎建設.....點解到E家無左聲氣.....
技術吾夠?

第一輪建設工程招標已經過左幾個月啦…

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 水哥 於 2019-4-19 08:35 PM 發表

5g暫時都係雷聲大雨點小,加上暫時4g速度完全夠用,實際d講5g再勁我地普通市民都未必用得著
5G係為自動駕駛而存在 唔係為左吃雞

引用:

凸橪抱都話要麥西哥出$起為墻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 水哥 於 2019-4-19 08:35 PM 發表

5g 嘅重點應用層面並不是你講那些。其高
速傳輸、接近 0 等待時間、priority 管
理和同一地域同一時間支援極多聯接點等
係可以應用在嶄新的 applications 上,用
作改善人類生活。

引用:
原帖由 mmljf 於 2019-4-19 08:45 PM 發表

5G係為自動駕駛而存在 唔係為左吃雞
核心科技部分在別人手中.....

我要賺大錢......唔巧燈住我.....

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右