[地產新聞轉載] 全城缺匙盤 樓價乾升30屋苑逾千放盤 六成「無樓睇」

引用:
原帖由 -soso- 於 2019-4-19 11:44 PM 發表

冇人想看唔準又鳩嗚向下的資料,你唔係看完仲要信,一信就十年果個人版吧?
睇淡都唔俾,你好驚大跌?咁之後大升囉,開心D咩?

熱賣及精選
引用:
原帖由 esh45 於 2019-4-19 04:49 PM 發表

當勇者日日gogogo..好多人其實已經開展套現大計好耐了。
你層自住係幾時賣左架?2012?定係2014?定一話係你根本冇樓,只係一直儲錢買樓結婚但樓價一直升,最後買唔到你個伴侶都走埋?

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-4-19 12:35 PM 發表

缺盤效應,二手細戶造價急升,部分上車屋苑成交再度重上高位,本刊綜合30個上車屋苑逾千放盤中,有樓睇放盤僅約四成,帶動近期「無樓睇」成交增。 二手樓價升勢明顯,部分上車屋苑成交重上高位,如沙田第一城、嘉
https://ps.hket.com/article/2331155?r=cpstna

有💲買都無樓睇

真係死得 ...
放租也一樣,不應容許睇樓~

20代の夢は君を輝かせるけど、30代の夢はくすますだけや
引用:
原帖由 呂永祥 於 2019-4-20 12:01 AM 發表

你層自住係幾時賣左架?2012?定係2014?定一話係你根本冇樓,只係一直儲錢買樓結婚但樓價一直升,最後買唔到你個伴侶都走埋? ...
傾盡身家上車,打份牛工,日日驚跌,唔使驚,好快跌haha...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 esh45 於 2019-4-19 08:19 PM 發表

Haha..都幾撹笑,AA硬好本色,無料扮有料,其實好多傻仔。有無樓關你咩事,不過我睇到知道影響資產格價向下的資訊肯定多過你。
哇哈哈哈哈! 又一個(屁)股神,唔該你囉返幅圖出黎睇下由80年代到宜家樓價個變化啦!懵L! 笑左

引用:
原帖由 呂永祥 於 2019-4-20 12:06 AM 發表

哇哈哈哈哈! 又一個(屁)股神,唔該你囉返幅圖出黎睇下由80年代到宜家樓價個變化啦!懵L! 笑左
笑死,尼D都係升市理由,果然係學歷低下AA。

引用:
原帖由 esh45 於 2019-4-20 12:08 AM 發表

講到數據就淨係識話人AA,唔撚識講其他嘢喇?白癡淡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 esh45 於 2019-4-20 12:08 AM 發表

睇嚟你淨係識租樓,老婆都走埋佬係咪好押韻啊?on9淡😂😂😂😂😂

引用:

理班廢人,比你地係度自high下啦,個個月交咁撚貴租,又係幾慘嘅,見你哋咁撚耐冇出post,唔好停,繼續自high打飛機

回覆 引用 TOP

No money no talk

##########################
####  謝絕伸手黨      ####
####  鄙視以第三方軟件   ####
####  扮作有料嘅綱絡騙棍  ####
##########################

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 呂永祥 於 2019-4-20 12:12 AM 發表

睇嚟你淨係識租樓,老婆都走埋佬係咪好押韻啊?on9淡😂😂😂😂😂
不如日日企街,對住D人咁講,你一定有生意。傻仔。

誇張

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 炎夏可愛的山頭 於 2019-4-19 01:24 PM 發表

嘉湖山莊兩房六百萬之後, 成交即時停頓?
等緊一班居屋換客黎買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nohnoh_12345 於 2019-4-19 16:58 發表

未買樓的人,可以諗下移民到台中生活。
台灣成日地震

有老友已經回流香港

始終香港是根亦是家

生活成本貴d都無計,反正負擔得黎

回覆 引用 TOP

二手樓就來要投標

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。