• 瀏覽: 17,476
  • 回覆: 87
引用:
原帖由 esh45 於 2019-4-20 12:17 AM 發表

不如日日企街,對住D人咁講,你一定有生意。傻仔。
on9淡,你呢d所謂專家就係林太口中既食“屎”L,唔好意思,我真係覺得好L好笑呀!哇哈哈哈哈

熱賣及精選
引用:
原帖由 呂永祥 於 2019-4-24 12:05 PM 發表

on9淡,你呢d所謂專家就係林太口中既食“屎”L,唔好意思,我真係覺得好L好笑呀!哇哈哈哈哈:smile_30 ...
好正,AA的質素係閣下反應無誤。

引用:
原帖由 esh45 於 2019-4-24 12:08 PM 發表

好正,AA的質素係閣下反應無誤。
我非常同情你而家既處境,真係可憐啊!

引用:
原帖由 何足道哉 於 19-4-2019 14:29 發表

1賣唔到 市場承接力弱. 大跌
2賣一半 市埸承接力唔夠 跌
3賣晒 吸盡市場承接力 一定大跌

4减價 發剪商唔睇好後市 一定大跌
5加價 一定去唔到貨 等空置税 跌
6唔加唔減 市場承接力弱 加唔到價 大跌

你估點開 ...
講來講去都係跌,人其實不嬲都由資產上去分貴賤
所以無論上面任何情況出現,都有升既機會存在
樓/車其實從來應該由有能力既人買
越升越有其實仲好,無能力或者未夠首期既疊埋心水無謂再有咩希望,
乖乖地繼續做蟻民,無機會俾佢地上到車,可以有條更清晰分水嶺

小賭恰情 大賭慘情
財到光棍手 一去無回頭
冬瓜唔打打西瓜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 呂永祥 於 2019-4-24 01:06 PM 發表

我非常同情你而家既處境,真係可憐啊!
多謝你呀,又賣樓又同情人既好AA

回覆 引用 TOP

乾升唔憂賣,出貨唔係窮人,唔等錢洗,入貨需求緊張,有開價冇還價,任哎,冇議價就颷升!

引用:
原帖由 kk2964 於 2019-4-24 08:32 PM 發表

乾升唔憂賣,出貨唔係窮人,唔等錢洗,入貨需求緊張,有開價冇還價,任哎,冇議價就颷升!
我要真劈價!!!

引用:
原帖由 滋陰變態的羊羊 於 2019-4-19 11:08 PM 發表

發財埋邊,炒樓呢邊,
無樓睇都買,唔係炒係乜
大佬,冇盤呀,點左揀又揀
我而家間自住都係睇相就去馬㗎喇,左諗右諗巿價盤就俾人搶左喇
都唔知嘅度D淡淡有冇落過場去睇樓

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 健靈 於 2019-4-20 09:55 AM 發表

本土香港人識得分 魚翅同粉絲 碗仔翅 幾錢一碗 覺得值就會去買 何必用粉絲碗仔翅畀魚翅價錢去食一碗
翅可以唔食,住可以瞓街?唔買都要租,一係你俾間公屋來住

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-4-24 08:33 PM 發表

我要真劈價!!!
加三成劈一成,劈成半即磅!死未?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 op42 於 2019-4-24 08:42 PM 發表

翅可以唔食,住可以瞓街?唔買都要租,一係你俾間公屋來住
意思係咁解 畀得起萬六萬七蚊一呎 三十幾年公屋 點解唔去買私樓

回覆 引用 TOP

乾升? 定鋼需帶動上升?

回覆 引用 TOP

政府加辣係比人知冇錢唔好冧点買樓?有錢人就可以歡迎隨時入市,加辣前最後一擊。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]