註冊 登入

[地產新聞轉載] 全城缺匙盤 樓價乾升30屋苑逾千放盤 六成「無樓睇」

引用:
原帖由 esh45 於 2019-4-19 02:17 PM 發表

假盤源造市,去到尼一步,下一波跌浪仲恐佈。估計中美貿易戰明郎化就開始
貿易戰不明朗又話跌,明朗又話跌,淡淡除咗個個月進貢比業主外,永遠立於不敗之地

精選樓盤
引用:
原帖由 choki 於 2019-4-19 02:26 PM 發表

貿易戰不明朗又話跌,明朗又話跌,淡淡除咗個個月進貢比業主外,永遠立於不敗之地
1賣唔到 市場承接力弱. 大跌
2賣一半 市埸承接力唔夠 跌
3賣晒 吸盡市場承接力 一定大跌

4减價 發剪商唔睇好後市 一定大跌
5加價 一定去唔到貨 等空置税 跌
6唔加唔減 市場承接力弱 加唔到價 大跌

你估點開

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-4-19 12:35 發表

缺盤效應,二手細戶造價急升,部分上車屋苑成交再度重上高位,本刊綜合30個上車屋苑逾千放盤中,有樓睇放盤僅約四成,帶動近期「無樓睇」成交增。 二手樓價升勢明顯,部分上車屋苑成交重上高位,如沙田第一城、嘉
https://ps.hket.com/article/2331155?r=cpstna

有💲買都無樓睇

真係死得 ...
買樓花都無現樓睇
要睇就睇示位

結論:有錢買樓無得睇樓係新型態新趨勢

引用:
原帖由 yipb2002 於 2019-4-19 02:30 PM 發表

買樓花都無現樓睇
要睇就睇示位

結論:有錢買樓無得睇樓係新型態新趨勢
攪乜錯

我買2蚊葱都要睇過至安心

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-4-19 14:31 發表

攪乜錯

我買2蚊葱都要睇過至安心
所以買家唯有搽左保心安油先可以勇d去馬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hfceddie 於 2019-4-19 02:26 PM 發表

你面皮之厚,淡淡中少見。
跌硬。

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-4-19 02:29 PM 發表

1賣唔到 市場承接力弱. 大跌
2賣一半 市埸承接力唔夠 跌
3賣晒 吸盡市場承接力 一定大跌

4减價 發剪商唔睇好後市 一定大跌
5加價 一定去唔到貨 等空置税 跌
6唔加唔減 市場承接力弱 加唔到價 大跌

你估點開 ...
當勇者日日gogogo..好多人其實已經開展套現大計好耐了。

未買樓的人,可以諗下移民到台中生活。

引用:
原帖由 esh45 於 2019-4-19 04:49 PM 發表

當勇者日日gogogo..好多人其實已經開展套現大計好耐了。
你層自住係幾時賣左架?2012?定係2014?定一話係你根本冇樓,只係一直儲錢買樓結婚但樓價一直升,最後買唔到你個伴侶都走埋?

引用:
原帖由 呂永祥 於 2019-4-19 07:32 PM 發表

你層自住係幾時賣左架?2012?定係2014?定一話係你根本冇樓,只係一直儲錢買樓結婚但樓價一直升,最後買唔到你個伴侶都走埋? ...
Haha..都幾撹笑,AA硬好本色,無料扮有料,其實好多傻仔。有無樓關你咩事,不過我睇到知道影響資產格價向下的資訊肯定多過你。

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-4-19 12:35 PM 發表

缺盤效應,二手細戶造價急升,部分上車屋苑成交再度重上高位,本刊綜合30個上車屋苑逾千放盤中,有樓睇放盤僅約四成,帶動近期「無樓睇」成交增。 二手樓價升勢明顯,部分上車屋苑成交重上高位,如沙田第一城、嘉https://ps.hket.com/article/2331155?r=cpstna

有💲買都無樓睇

真係死得 ...
炒家放流料托屎

回覆 引用 TOP

荃威跌10%?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 esh45 於 2019-4-19 02:17 PM 發表

假盤源造市,去到尼一步,下一波跌浪仲恐佈。估計中美貿易戰明郎化就開始
活在ff中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-4-19 12:35 PM 發表

缺盤效應,二手細戶造價急升,部分上車屋苑成交再度重上高位,本刊綜合30個上車屋苑逾千放盤中,有樓睇放盤僅約四成,帶動近期「無樓睇」成交增。 二手樓價升勢明顯,部分上車屋苑成交重上高位,如沙田第一城、嘉
https://ps.hket.com/article/2331155?r=cpstna

有💲買都無樓睇

真係死得 ...
發財埋邊,炒樓呢邊,
無樓睇都買,唔係炒係乜

引用:
原帖由 esh45 於 2019-4-19 08:19 PM 發表

Haha..都幾撹笑,AA硬好本色,無料扮有料,其實好多傻仔。有無樓關你咩事,不過我睇到知道影響資產格價向下的資訊肯定多過你。
冇人想看唔準又鳩嗚向下的資料,你唔係看完仲要信,一信就十年果個人版吧?

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。