註冊 登入

退休無憂:好媽媽神級炒技月賺40萬29歲焗退休

她每天在港股夜期收市後花近兩小時做功課,畫出線圖,作技術分析,為之後一天作準備。在每天早上八時四十五分,則為開市作準備,她開市期間不會收聽財經消息,只會聽音樂,甚至最愛聽靈異故事,只靠感覺及切合自己一套的方程式來投資,每月最少能賺40萬元。 

她自信地稱,自己是一個操盤員,深信投資方法及技術只是其次,最重要的是心態,要明白投資有賺總有蝕,而且一定要有紀律,作為炒即日市的投資者,要設定離場的價位及點數,否則只會被市場牽着走。 

回覆 引用 TOP

精選樓盤
月赚40万係唔係平均先?今个月赚40万,上个月蚀50万咁点计呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kanchan02121978 於 2019-4-14 10:23 PM 發表

買賣記錄?無記錄,講月入一千萬都得...
真係圖定老x
善稿引人人局,你玩左咁耐股票,唔係未見過下話?

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2019-4-14 10:34 PM 發表

股市就嚟見頂0既時候, 往往出現個啲認屎認屁0既所謂股神走出嚟講自己點樣發達, 大家睇路
有同感
本來我都認為會升穿3萬4千點
不過有咁多神棍出來, 加上市面氣氛開始吹好, 再加埋呢到d打手, 電視網上d財經佬睇好

我好肯定恆指上吾返去, 仲好快跌返1-2千點...
不過打手+廢柴, 吾好到時又走出黎話股災...災你老母
立貼為証

引用:
原帖由 SHATINYAU 於 2019-4-14 10:25 PM 發表

遲早输撚死
唔洗多,輸一次就夠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 信一1219 於 2019-4-14 10:41 PM 發表

有兩個廢柴兒子有幾多錢都無用
咁你又唔好講野咁仆街
人地都唔想

引用:
原帖由 希志姐姐 於 2019-4-14 10:09 PM 發表

此人應該有上香土
好想要呢啲女人做老婆,啲炒股優質基因可傳俾後代

回覆 引用 TOP

明明係投机工具变左投资工具?

回覆 引用 TOP

投行人才

我還是不夠成熟..還達不到你的要求

回覆 引用 TOP

跟戰鬥園B-sir仲勁啦!

引用:
原帖由 seanball 於 2019-4-14 10:13 PM 發表

此人正是集各家之大成者..

大師.如是者.用20年先有一個這樣的人出現..佩服..
記住技術唔係人教,係自創的🤫

股神再現, 各位睇路 

回覆 引用 TOP

長勝將軍?信一半。。。此終錢揾錢是容易的,但要有一大嚿資本

回覆 引用 TOP

講到炒期月進數十萬。
令我諗起最近香討地產版淡友,樓市估錯方向,
宜家立即轉型變左自稱炒期百萬百萬咁賺既投資高手。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。