• 瀏覽: 45,096
  • 回覆: 296
  • 追帖: 9
引用:
原帖由 nevermind.band 於 2019-4-5 04:34 PM 發表

其實話白石角塞車基本上係講吐露港公路朝早七點九開始到九點左右向九龍塞車。呢個係死症,無需辯解;但係面對呢個問題嘅唔係得白石角,大埔/粉嶺/上水住戶都面對相同問題,所以亦無需放大成為白石角專有的問題

怕塞車可以搭巴士去大學站轉港鐵,因為行創新路而非吐露港,所以即使早上繁忙時間去到大學站前都無塞車問題,入大學站迴旋處會塞,但塞埋計埋中間停站都係8-12分鐘就到(如果的士只需5-8分鐘);附上平常 ...
其實有冇人係番過番科學園? 朝早若果吐露港係倒塞,係會有超多車行入去科學園條路,但科學園去大學係有一個燈位,去唔到咁多車,變左 d車係由科學園塞到入去白石角,出同入唔到。好聽 d見到咁既情況就行大埔公路,但未去到駿景園又塞死。咁既情況上年朝早時間都發生過 2-3 次,買白石角最好要有呢個心理準備。

熱賣及精選
師兄有見地,但如果真係住白石角住得耐嘅朋友都應該識經中大荷花池去大學站呢條路,唔會經駿景園去火炭站嘅,如果師兄見到呢條路朝早返工時間塞車,麻煩你影張相我睇下,等我見識下呢啲罕有場面

有時如果我去羅湖,都直接行呢條路,貪大學站“D出口”一入就係羅湖方向車頭,唔洗行

附件

7494B442-5591-445D-91C6-11A3416FFE18.png(137.18 KB)

2019-4-5 10:33 PM

引用:
原帖由 荃灣狼人 於 2019-4-4 11:26 AM 發表

搞笑 拎深井同白石角比😂
深井出市區幾耐 白石角根本就係沙田 出市區15-20分鐘內就到啵
都未同你計個科學園😂
算把啦,啱啱粉嶺聯和墟又係要轉車到火車站既帝庭軒都成交左$15000一呎,廿年樓。佢話覺得似深井咪由得佢。

深井去中環35分鐘

引用:
原帖由 nevermind.band 於 2019-4-5 04:34 PM 發表

其實話白石角塞車基本上係講吐露港公路朝早七點九開始到九點左右向九龍塞車。呢個係死症,無需辯解;但係面對呢個問題嘅唔係得白石角,大埔/粉嶺/上水住戶都面對相同問題,所以亦無需放大成為白石角專有的問題

怕塞車可以搭巴士去大學站轉港鐵,因為行創新路而非吐露港,所以即使早上繁忙時間去到大學站前都無塞車問題,入大學站迴旋處會塞,但塞埋計埋中間停站都係8-12分鐘就到(如果的士只需5-8分鐘);附上平常 ...
讚成,我就係住緊粉嶺日日楂車番工,粉嶺楂十五分鐘先經過白石角。粉嶺要轉車先去到火車站既帝庭軒啱啱$15000一呎成交。
d人話白石角唔好咪由得佢,億京同鷹君清埋二線單位之後(應該下年三月)白石角就無哂平既上車盤,其餘一線單位地產商會慢慢吊高黎賣。

引用:
原帖由 Lanjaei 於 2019-4-5 11:22 PM 發表

算把啦,啱啱粉嶺聯和墟又係要轉車到火車站既帝庭軒都成交左$15000一呎,廿年樓。佢話覺得似深井咪由得佢。
好似當年數碼港咁 個個都話貝沙灣唔掂 而家呢?
白石角去沙田 唔塞車其實8分鐘到啦 之後轉地鐵又得 繼續坐車又得 如果講塞車 邊度都死啦

引用:
原帖由 荃灣狼人 於 2019-4-6 12:12 AM 發表

好似當年數碼港咁 個個都話貝沙灣唔掂 而家呢?
白石角去沙田 唔塞車其實8分鐘到啦 之後轉地鐵又得 繼續坐車又得 如果講塞車 邊度都死啦
姐係你覺得白石角係貝沙灣

引用:
原帖由 我想任意改名 於 2019-4-6 12:17 AM 發表

姐係你覺得白石角係貝沙灣
我唔係覺得白石角似貝沙灣
係覺得白石角似數碼港

引用:
原帖由 dragonteam 於 2019-4-5 09:54 PM 發表

其實有冇人係番過番科學園? 朝早若果吐露港係倒塞,係會有超多車行入去科學園條路,但科學園去大學係有一個燈位,去唔到咁多車,變左 d車係由科學園塞到入去白石角,出同入唔到。好聽 d見到咁既情況就行大埔公路,但未去到駿景園又塞死。咁既情況上年朝早時間都發生過 2-3 次,買白石角最好要有呢個心理準備。 ...
***有超多車行入去科學園條路,但科學園去大學係有一個燈位,去唔到咁多車,變左 d車係由科學園塞到入去白石角,出同入唔到。***
我每日由星期一至五送家人去科學園,早上7點半由沙田駕車入科學園,7點9離開科學園出九龍,有時八點幾離開,都未出現過師兄講嘅情況喎

引用:
原帖由 dragonteam 於 2019-4-5 09:54 PM 發表

其實有冇人係番過番科學園? 朝早若果吐露港係倒塞,係會有超多車行入去科學園條路,但科學園去大學係有一個燈位,去唔到咁多車,變左 d車係由科學園塞到入去白石角,出同入唔到。好聽 d見到咁既情況就行大埔公路,但未去到駿景園又塞死。咁既情況上年朝早時間都發生過 2-3 次,買白石角最好要有呢個心理準備。 ...
***有超多車行入去科學園條路,但科學園去大學係有一個燈位,去唔到咁多車,變左 d車係由科學園塞到入去白石角,出同入唔到。***
我每日由星期一至五送家人去科學園,早上7點半由沙田駕車入科學園,7點9離開科學園出九龍,有時八點幾離開,都未出現過師兄講嘅情況喎

引用:
原帖由 chan555 於 2019-4-6 12:51 AM 發表

我每日由星期一至五送家人去科學園,早上7點半由沙田駕車入科學園,7點9離開科學園出九龍,有時八點幾離開,都未出現過師兄講嘅情況喎 ...
佢話一年發生過兩、三次,哈哈

雖然話低密度
但吐露港望過去都密得好誇張下

引用:

你有冇繁忙時間係白石角渣過車出九東?塞到暈慢過大路好多wor

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]