$$$恒指牛熊攻略(2)$$$

4月4號 今日既市要好好記錄一下, 值得抽出黎觀察同檢討下:

每日食浪既最佳時間,必定係開市第一轉..
一開市29950 一路上30500,淡友諗住死啦今次,誰不知30500 出現得幾秒,今日就無再見了,殺完3萬熊再慢慢折磨你都未遲
哩個時候:
1. 好友滿心期盼一定重企30000;
2. 淡友即刻出曬貨,驚一路殺埋上去30500

跟師傅方法由30000點開始熊佢, 跌出第一關29900, 過多30mins, 終於忍唔住,穿埋29800, 最低係29765, 好友即刻散貨, 紛紛淡友入場,下午應該無死了,黎個爆跌啦掛? 估你唔到, 尾市再抽升。

在14:28分
我: 師傅個市似係難升返29860
師傅:話吾玩啦,專心入尾貨
我:而家入同尾市入吾一樣咩
師傅:你點知一陣佢會吾會抽升,升咪捱一浸?

在14:57分
我:幾點係尾市
師傅:大約15:50
我:好尾喎
師傅:你太論盡,你15:45啦

15:35
個市由29820開始抽升......
開始有好多平貨湧現...😁😁😁😁😁😁😁

師傅捉方向都已經好準,仲要計算埋時間?只能話神先做到既野......

總結今日既市,最高30050, 最低29765, 星期一將會是一場斯殺......想食和牛既朋友你準備好未😆😆😆😆😆😆

有無14:30開始牛止蝕既朋友?
有無15:30開始熊止賺既朋友?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
嘻嘻 星期一再接再厲

回覆 引用 TOP

睇見你地寫的感受,就知今日大家有幾興奮雀躍開心啦!正!👍👍👍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eh~smiteMe 於 2019-4-4 03:16 PM 發表

睇來你學藝不精,樓主情何以堪。
與其你有時間操心呢啲同你唔相關嘅事,不如用呢啲時間黎充實自己吧
樓主唔止教我地投資 仲會教我地做人道理包括尊重😌😌
分享經驗,善意提醒,你唔領情。
你繼續你自己個套係你既事,希望你唔洗去IFC啦

P.S. 你不如post張圖上黎分享下你有幾唔情可以堪🤭

回覆 引用 TOP

在此感謝樓主既教導 無論是在股票上 或是在做人既態度上 認識左樓主 令我發現左自己既問題 
其實講真 樓主係會好直接咁指出我地既問題 令我地意識到 (所以自問玻璃心既人就要有自知之明自己走開喇)
樓主係一個好實事求是 坐言起行 觀察入微 口硬心軟 無私既好心人 佢無條件地教左我地好多野 
股票方面更加唔洗講

回覆 引用 TOP

最好樓主係受人以漁 會令你真係學到野 而唔係就咁叫你入同出貨 就如今日朝早 我入左牛 提醒我個市已經好高 仲可以升到幾多? 以問題形式去令我思考..
之後我比平時買多幾手時 佢會叫我要知道自己承受到幾多壓力先好加碼.. 教我要調整好自己心態 唔好亂 
橫盤時 佢會提醒我地 避免我地食得1-2格 到頭黎手續費都蝕埋
到尾市 神一般的預測 知道會升返上去 提醒我地唔係入熊既時候 大大減低左我地出錯既機會 
佢係準確到好似睇完成日個走勢再講返比我地知一樣 
喺佢身上 我學到 止賺 止蝕 定力 明白錢係搵唔晒 唔可以貪心到想下下食到盡 因為咁樣係好容易得不償失的 
樓主仲會做埋心理輔導員 私事公事開心唔開心佢都會聽我講 
我地呢班由唔識到相識 志同道合既牛熊友  已經唔係只講牛熊 連煲劇都可以講一餐 日日有講有笑 認識到呢班朋友真係好開心  希望大家一直繼續一齊玩☺️☺️

回覆 引用 TOP

真係想睇交易記錄 
樓主咁好人 不如係到分享下啦!!!
想睇下咩料(無惡意)

回覆 引用 TOP

襯三日假期,可以溫習下操作方法

引用:
原帖由 米米妮 於 2019-4-5 12:31 PM 發表

襯三日假期,可以溫習下操作方法
最勤力是妳了!👍

心善則到處天堂!

回覆 引用 TOP

三日假期,一定要抽啲時間再溫下書至得🤗

回覆 引用 TOP

昨天的剪影。

附件

Screenshot_20190405-130201_WeChat.jpg(61.16 KB)

2019-4-5 01:03 PM

心善則到處天堂!

回覆 引用 TOP

尋日的剪影

附件

Screenshot_20190405-130646_WeChat.jpg(66.73 KB)

2019-4-5 01:08 PM

心善則到處天堂!

回覆 引用 TOP

昨天的剪影。

附件

Screenshot_20190405-131505_WeChat.jpg(74.52 KB)

2019-4-5 01:16 PM

心善則到處天堂!

回覆 引用 TOP

昨日的剪影。

附件

Screenshot_20190405-132107_WeChat.jpg(83.77 KB)

2019-4-5 01:22 PM

心善則到處天堂!

回覆 引用 TOP

昨天的剪影。

附件

Screenshot_20190405-132537_WeChat.jpg(89.59 KB)

2019-4-5 01:29 PM

Screenshot_20190405-132809_WeChat.jpg(65.87 KB)

2019-4-5 01:29 PM

心善則到處天堂!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。