• 瀏覽: 17,346
  • 回覆: 95
  • 追帖: 1
想知政府會點應對。even 唔係講緊500–》600,咁升法政政仲有咩招?

不是會不會
是一定會
你改返個標題再討論

引用:
原帖由 ballking13 於 2019-3-26 05:45 PM 發表
不是會不會
是一定會
你改返個標題再討論
好難想像會發生,因為咁等如正常人唔會買到,要比咁多首期。如果真係發生而政府無應對,個社會怨氣應該好大。
依家都仲可以係大西北揾到正常人住到既細單位450-550萬。

引用:
原帖由 thy00155 於 2019-3-26 17:49 發表

好難想像會發生,因為咁等如正常人唔會買到,要比咁多首期。如果真係發生而政府無應對,個社會怨氣應該好大。
依家都仲可以係大西北揾到正常人住到既細單位450-550萬。 ...
市區仲有好多500以下舊樓單幢300呎,上車其實仲有選擇。

美孚一手賣4萬
當時你同人講將來升到過千萬D人一定話你痴線

引用:
原帖由 thy00155 於 2019-3-26 05:49 PM 發表

依家都仲可以係大西北揾到正常人住到既細單位450-550萬。 ...
正常人系買新樓
樓升百幾萬業主和他們的家人開心,得少數買不到的人不開心

樓跌百幾萬個家庭不開,買不起的都是買不起,無開心過

大西北的樓價值應該是6球,所以現在5球的會變6球

你的觀念完全錯晒
改正左先有得討論

政府會不會為了少數無能力人
去激起百幾萬個家庭民怨?

想一想

引用:
原帖由 thy00155 於 2019-3-26 05:41 PM 發表
想知政府會點應對。even 唔係講緊500–》600,咁升法政政仲有咩招?
唯有提升按揭成數600萬做9成

過多幾年1000萬

一定會。

引用:
原帖由 thy00155 於 2019-3-26 05:49 PM 發表

有幾難想像呀。之前400萬條線咪又係一樣咁講話正常人吾會買到。睇返早幾年點樣咪知囉。

應該話會不會升穿600

今日話改制小學教師頂薪八萬幾你話點會唔升

睇幾時既者 過6百就梗架啦

2011年3000蚊呎,今日都過10,000

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]