註冊 登入

輸Q咗好多

引用:
原帖由 商界污濁的主角 於 2019-3-23 10:17 PM 發表

去澳門賭有無得對冲?所有option同warrant都有premium, 抽硬你水,如果唔輸死你,咁班撚商咪食屎?
對沖基本上等於買保險,買保險係一定要俾PREMIUM

不過啲人用佢嚟賭...

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 5夜救星 於 2019-3-23 10:49 PM 發表

可能我地都係太大男人主義和太有責任感,想快d搵錢返屋企,自以為是,正情系窮爸爸也是好爸爸
賭錢俾你講到成有責任感

遠離動物吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 富加美 於 2019-3-24 03:02 AM 發表

有機會贏要快手唔過夜,幾年前香討「超級大壞蛋」post過每日大手買賣,25000本金8個月上一球
謝謝分享,追下舊post先

股神必然是出色的投資者,出色的投資者必然先投資自己
如收入未多到每月有五萬餘錢買藍籌,不如先投資自己,比炒牛熊輸錢強多了
時間和金錢不要浪費在不勞而獲的白日夢身上。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 富加美 於 2019-3-24 03:02 AM 發表

有機會贏要快手唔過夜,幾年前香討「超級大壞蛋」post過每日大手買賣,25000本金8個月上一球
小弟在香討亦有十多年經驗,最多人討論是男女關係題,特別是女性開貼馬上引來大批[跟我,PM 及呃蝦條]就算討論也非理性及有教育性,悲哀,有時間做個search 吓個壞蛋學嘢,多謝賜教

回覆 引用 TOP

做咩要用牛熊對沖

引用:
原帖由 insanity123 於 2019-3-24 04:23 AM 發表

賭錢俾你講到成有責任感
現金世界科技發達,最容易就系用手機一按可以成交,慳錢慳時間,贏錢開心段練頭腦,如賭波6合彩一樣明知抽大水昨皮費及慈善,如果外圍大跌,庒家一樣赔錢,比如我買中曼聯,馬會都會比錢我,十鋪水 一鋪金。 唔試一定無金。今㳄我系小勝沖昏頭腦,以為計準咗加本錢長才出事,冒險结果永遠是焦頭爛額

引用:
原帖由 chocolate321 於 2019-3-23 10:40 PM 發表

qq 要順住個勢買, 其實買乜都係, 以前我買qq call put 夾得多, 早買都無用隨時夾廿幾蚊, 佢開左邊追反而易些, 同埋無買太多錢, 股市都係大戶吃散戶
明白一個道理,男人唔可以太多現金在手,會身痕,現階段我不是一個賺錢的基金經理

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 5夜救星 於 2019-3-24 02:52 AM 發表

用銀行買輪貪方便
方便有代價,揸車都知行西隧快過紅隧,不過貴成倍。
輪證方便,但抽水厲害,買賣次數越多就抽水越多。牛熊證應該睇準先買,減低交易次數,發行商做到咁方便就係想你地成日買賣,根本就係個局,好似有D人玩大細,企係旁邊睇清楚路數,莊家弱先落注,唔係舖舖買,個心要好定,否則多多唔夠輸。

引用:
原帖由 plm8051 於 2019-3-23 07:25 PM 發表

所謂呃人係莊家贏面大,等於過大海賭錢一樣係莊家贏面大,玩大細圍骰通殺,廿一點閒家先博牌,爆煲殺你先,所有賭場都係咁,人地開個賭檔燈油火蠟唔使錢?個場唔使交租唔使交稅?仲有荷官服侍你洗牌開牌,阿姐清潔倒垃圾,何生都要出糧,如果莊閒贏輸五五波人地食乜?
首先牛熊證買賣差價大,即係莊家先抽你水,到回收價就殺,再升跌都唔關你事,即係廿一點閒家先博牌,爆煲殺你先,就算莊家之後爆煲都唔關你事。輪證原理一 ...
廣得好,逢賭都系比塾底費🙈

回覆 引用 TOP

咁多無記女主播去賣輪證牛熊證你估唔洗錢咩,
依家過馬交平靚正快玩幾手仲好過啦。

回覆 引用 TOP

老千世界介睹🙈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 plm8051 於 2019-3-24 09:46 AM 發表

方便有代價,揸車都知行西隧快過紅隧,不過貴成倍。
輪證方便,但抽水厲害,買賣次數越多就抽水越多。牛熊證應該睇準先買,減低交易次數,發行商做到咁方便就係想你地成日買賣,根本就係個局,好似有D人玩大細,企係旁邊睇清楚路數,莊家弱先落注,唔係舖舖買,個心要好定,否則多多唔夠輸。 ...
多謝指教,知道以前做義會都要比會頭薦底數,會頭包支包結,追收等也是費用。打麻將抽水同一道理,打和就是贏,除非老千局,日曰有大水抽,無須出千趕客

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rabiosa 於 2019-3-24 08:30 AM 發表

做咩要用牛熊對沖
根據網台消息,內地經濟近況推測QQ有難而去年曾下跌至251,所以入遠熊,如果每入一手加一份遠牛指數,計數應該不會全軍覆沒,冇經驗,所以開貼遇咗比人小,那些才是真話

想問高手:冇街貨是否等於百家樂枱洗定牌,冇人坐底賭一様道理,咁庄家在等機會,一條失魂魚坐底睹一舖一萬,贏立即走咗!佢都有水抽

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。