註冊 登入

輸Q咗好多

引用:
原帖由 5夜救星 於 2019-3-23 04:57 PM 發表

個個都話牛熊證難玩什至話呃人,庒家贏矖,咁每曰咁多成交是否真系真金白銀,咁多街貨是在誰人之手,他們都是庒家朋友或生意伙伴,港交所同意輪商發證原意是什麼,怎樣用牛熊證做對沖最有效,求教 ...
你連牛熊窩輪 d價衰過哂 stock options 都未識,仲學人賭?你係期權1蚊買到嘅野,窩輪1.3賣比你,輪商除左你一買已贏中間差,加埋你贏佢唔開價,你輸㩒低d價等你打左先升返正常,已經夠輸到你仆街了,仲有,街客邊間broker買左幾多,輪商日日記數,你插翼都難飛!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 5夜救星 於 2019-3-23 10:49 PM 發表

可能我地都係太大男人主義和太有責任感,想快d搵錢返屋企,自以為是,正情系窮爸爸也是好爸爸
講呢d ,不過都有d arm

其實好矛盾,我上星期二all in左295熊過夜,個晚夜期上到296,個心沉曬,諗住玩完啦,頭家要散啦,定係聽日再點撲錢翻身,甚至諗點自殺好⋯⋯

咁真係有責任感同埋好爸爸?

不過好彩最後星期三無事⋯⋯

引用:
原帖由 gaup_ja_45 於 2019-3-24 12:09 AM 發表

其實好矛盾,我上星期二all in左295熊過夜,個晚夜期上到296,個心沉曬,諗住玩完啦,頭家要散啦,定係聽日再點撲錢翻身,甚至諗點自殺好⋯⋯

不過好彩最後星期三無事⋯⋯ ...
師兄又唔好下下all in 遲早中伏,我自己都晤知做乜,聽吓網上消息,名人評論,買吓買吓,好似中邪一㨾,淸醒但失控,到跌剩下幾毫子重未知錯❌,硬著頭皮

回覆 引用 TOP

cut loss la

引用:
原帖由 sc88 於 2019-3-24 12:26 AM 發表

cut loss la
你冇睇上文呢,已經被槍斃

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gaup_ja_45 於 2019-3-24 12:09 AM 發表

不過好彩最後星期三無事⋯⋯ ...
李x峰有35億身家,破產後佢話,千萬不要放棄自己行業,因為累積經驗,我都覺得經驗寶貴,受教訓也是經驗

回覆 引用 TOP

正正經經買細期算數啦

收手

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 916430 於 2019-3-24 01:07 AM 發表

正正經經買細期算數啦
用銀行買輪貪方便

有機會贏要快手唔過夜,幾年前香討「超級大壞蛋」post過每日大手買賣,25000本金8個月上一球

引用:
原帖由 5夜救星 於 2019-3-23 04:57 PM 發表

個個都話牛熊證難玩什至話呃人,庒家贏矖,咁每曰咁多成交是否真系真金白銀,咁多街貨是在誰人之手,他們都是庒家朋友或生意伙伴,港交所同意輪商發證原意是什麼,怎樣用牛熊證做對沖最有效,求教 ...
首先你要攪清楚牛熊證對莊家和散戶的作用是什麼,按照持有實貨的正確比例去做對沖才最有效!就咁買牛熊比去澳門買大小更低回報

引用:

跟莊家一齊殺係唯一方法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 5夜救星 於 2019-3-23 06:56 PM 發表

非也,只想求教
你係賭仔,佢預左劏你,唔賭就冇事

深宮後廷就是一個舞台,台上台下皆是戲。沒有人能置身事外 痛痛快快地唱一齣屬於自己的好戲吧~莫問前程凶吉,但求落幕無悔!

回覆 引用 TOP

吾好对冲只能當賭,吾好買得多,几百至千几好喇,如玩一万几千就过大海好过

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 5夜救星 於 2019-3-23 10:09 PM 發表

一隻輪都交咗 7-80 學費,熊仔證,買吓買吓,跌又入,最後到期收囇
拎牛熊/輪嚟做賭具...輸錢幾乎係必然...

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。