• 瀏覽: 25,932
  • 回覆: 234
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 yung323 於 2019-3-23 11:11 PM 發表

玩大細都無輸得咁甘
肯定

熱賣及精選
引用:
原帖由 5夜救星 於 2019-3-23 04:57 PM 發表

個個都話牛熊證難玩什至話呃人,庒家贏矖,咁每曰咁多成交是否真系真金白銀,咁多街貨是在誰人之手,他們都是庒家朋友或生意伙伴,港交所同意輪商發證原意是什麼,怎樣用牛熊證做對沖最有效,求教 ...
好易玩啫, 打假波原理, 邊面落注大邊面咪輸囉. 做庄都係好L易.

下星期熊軍作主導

STOCK 0.5 % + 匯豐  25.7 %  = 25.75 % STOCK
引用:
原帖由 5夜救星 於 2019-3-23 04:57 PM 發表

個個都話牛熊證難玩什至話呃人,庒家贏矖,咁每曰咁多成交是否真系真金白銀,咁多街貨是在誰人之手,他們都是庒家朋友或生意伙伴,港交所同意輪商發證原意是什麼,怎樣用牛熊證做對沖最有效,求教 ...
對於散戶來講, 最好既對沖係減持正股😵

歡迎大家入來參觀本人的FACEBOOK PAGE^^:  港股投資安全守則

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 今天懷舊的水樽 於 2019-3-23 11:17 PM 發表

好易玩啫, 打假波原理, 邊面落注大邊面咪輸囉. 做庄都係好L易.
你講嘅同澳門電子庒家開大細和點數一樣,明解

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 姑池迷 於 2019-3-23 11:21 PM 發表

下星期熊軍作主導
熊軍已經被殺所餘無幾,可能養命都可以嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 群仔廚房 於 2019-3-23 11:03 PM 發表

牛熊唔可以對沖, 建議你學下期權, 可以對沖, 可以鎖定利潤!!!!!
敢問期權去邊道做單,一般銀行有冇交易

引用:

唔怕你精唔怕你吊最怕你唔來

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬧鐘筒 於 2019-3-23 10:59 PM 發表

經常在網上討論區看到不少留言,説怎麼做好對沖,減低風險。其實造對沖沒什麼不對,但是不能亂造,否則得不償失。以下我的一些心得,可供參考:
1.        曾見過一些這樣的留言:'因為對後市看淡,買入了恒指熊証。但近期市況好轉,所以買入恒指牛証對沖。升又賺錢,跌又賺錢' 其實這是自欺欺人的做法。當買入完全相反風險,零和的工具,是沒有意義的。因為當手上多了工具的種類,比較難在短時間內同時操作,尤其是牛熊証,各 ...
謝謝分享

股神必然是出色的投資者,出色的投資者必然先投資自己
如收入未多到每月有五萬餘錢買藍籌,不如先投資自己,比炒牛熊輸錢強多了
時間和金錢不要浪費在不勞而獲的白日夢身上。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 5夜救星 於 2019-3-23 11:17 PM 發表

肯定
咪話
 D大陸人真係十萬買一鋪

引用:
原帖由 今天懷舊的水樽 於 2019-3-23 11:17 PM 發表

係咪即係睇呢個表?

股神必然是出色的投資者,出色的投資者必然先投資自己
如收入未多到每月有五萬餘錢買藍籌,不如先投資自己,比炒牛熊輸錢強多了
時間和金錢不要浪費在不勞而獲的白日夢身上。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 唐山大力un 於 2019-3-23 11:37 PM 發表

咪話
 D大陸人真係十萬買一鋪
我唔係大陸貨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 5夜救星 於 2019-3-23 11:33 PM 發表

敢問期權去邊道做單,一般銀行有冇交易
期權都係好難玩, 窩輪的進階版, 要看書學左先, 佢short position 好似期指咁要按金, 同埋一夾就無了一半, 槓桿高過窩輪

回覆 引用 TOP

簡單講,你無信心落注,但係賭癥發作,所以你又買升又買跌。
結果無論升跌你都會輸錢,因為贏就賺5%,輸就蝕10%。 咁你諗對沖又有咩用。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chocolate321 於 2019-3-23 09:23 PM 發表

咁滕訊早兩日咪上過370, 當時如有正股可買380 以上滕熊, 理論上好似lock 利潤防正股跌, 風險就係滕訊繼續升隻熊會死, 但另一方面正股會繼續賺, 打個和, 滕訊其實買升跌好難玩, 等佢開左先追可能仲可行, 因為早買都無用通常會夾到死死下..... ...
多謝帥兄

全城戴藍口罩支持香港警察

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]