• 瀏覽: 25,928
  • 回覆: 234
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 春江飛鴨 於 2019-3-28 12:09 AM 發表

放心,唔係。
因為我除咗幾年前買過幾次牛熊之外,跟住就冇買過。(買之前都知係搵笨,但都想試吓。試完之後,肯定咗係搵笨。)

除咗期指,我無認真參予過衍生工具。
因為我知衍生工具殺散戶嘅方法 —— 槓桿。
槓桿係雙刃劍,不過通常劈死95%嘅散戶。 ...
啊那種每點是50元,應該叫大期吧丶多年前玩過,因為朋友在股票行上班,又系交學費離埸⋯命與金融相剋還是技不如人,打麻將都常輸,太仁慈!

熱賣及精選
索羅斯有不同投資工具可以對沖和控制risk exposure和眼明手快。樓主赤裸露出整個賓周通街走,港女一刀割下你jj

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2019-3-28 01:40 AM 發表

索羅斯有不同投資工具可以對沖和控制risk exposure和眼明手快。樓主赤裸露出整個賓周通街走,港女一刀割下你jj
哈哈你認識我,以前上香討開貼有用日本名[大碌唊長]現在用回英文名[Ben Chow] 因為被大户閹割,剩下得咁多。個牛熊商重話⋯You can check-out any time you like, 你隨時可以結帳 But you can never leave! 但你永遠逃不出這裡 (歌詞)知道那首歌嗎?

回覆 引用 TOP

謹此多謝高人相助及意見,後㑹有期

回覆 引用 TOP

唔買牛熊就實赢
老老實實有幾多個贏錢呀

引用:
原帖由 gundammark2 於 2019-3-30 11:03 AM 發表

唔買牛熊就實赢
老老實實有幾多個贏錢呀
我又不百份百同意,點解咁多人去馬場,賭百家樂,六合彩,歷久不衰,必有其衍生工具作用

引用:
原帖由 5夜救星 於 2019-3-28 01:11 AM 發表

啊那種每點是50元,應該叫大期吧丶多年前玩過,因為朋友在股票行上班,又系交學費離埸⋯命與金融相剋還是技不如人,打麻將都常輸,太仁慈!
期指市場萬人中先得幾個能穩定赢錢.沒有僥倖这回事,所以你输是正常!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 5夜救星 於 2019-3-30 11:08 AM 發表

我又不百份百同意,點解咁多人去馬場,賭百家樂,六合彩,歷久不衰,必有其衍生工具作用
牛熊我吾知,不過應該比期指更難,因為個莊就算你睇中個市,佢都可能只俾7折你,输就一定1O成十,

回覆 引用 TOP

動物證就系同合法賭波一樣,介咗幾日就用賭波心態,再交學費玩吓,最低注相信冇補倉這會事,只有斬,人所以唔開心頭䐉不清因為比人斬大倉,小數當輸波心態,須然晤順氣,買經驗,终有一日皇子可以勝回漂亮一仗。起碼各位會讚我有國歌歌詞精神,多謝討論。

回覆 引用 TOP

買正股穩陣點。。。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]