• 瀏覽: 221,017
  • 回覆: 678
  • 追帖: 31
引用:
原帖由 ykm0423 於 2020-1-31 11:36 PM 發表

各位 Tower 1 業主,我發覺玻璃外牆勁污糟,當問到管理處會否清潔外牆時,他們告知 Tower 1 係無吊船 難道要一直忍受玻璃外牆污糟
附近起緊樓,洗完過一排又會污糟番。 都好難搞

熱賣及精選
引用:
原帖由 hinear 於 2020-2-1 03:51 PM 發表

附近起緊樓,洗完過一排又會污糟番。 都好難搞
Ching 係T2 定 T1,唔知T2有吊船幫手清潔,外牆係靚啲

想問吓而家有電單車位租或者賣未,見樓下吉哂又唔俾租,想點...

引用:
原帖由 留言 於 2020-1-27 09:30 PM 發表

請問有冇3房業主放租,謝謝
吾想租比人

啟一2手低左水5%以上, 因為尚未全通, 現在沒有外區人會突然入尼買

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2020-2-23 09:56 PM 發表

啟一2手低左水5%以上, 因為尚未全通, 現在沒有外區人會突然入尼買
我講電單車位,唔賣都可以租住俾住客先架姐

引用:
原帖由 ykm0423 於 2020-2-2 02:02 PM 發表

Ching 係T2 定 T1,唔知T2有吊船幫手清潔,外牆係靚啲
而家既管理費唔包 外牆清潔。
就算T2 有吊船都唔可以隨片落去洗牆,除非執修時,report左,個d就可以洗

引用:
原帖由 hinear 於 2020-2-26 04:08 AM 發表

而家既管理費唔包 外牆清潔。
就算T2 有吊船都唔可以隨片落去洗牆,除非執修時,report左,個d就可以洗
感謝你,Ching

引用:
原帖由 hoanthonyho 於 2020-2-25 09:05 PM 發表

我講電單車位,唔賣都可以租住俾住客先架姐
間樓緊要個爛鬼車位喇,
啟一算區內指標 (有點似維港灣又係一期), 而且係先頭部隊。
OA可以+5%, 因為非港地+最近地鐵,不過好多3萬入, 傻仔
尚, 嘉, 天, 龍, 啟, 都是差不多, 第日根本無人細分。 (K CITY 可能平5%, 核突又CHEAP料)
跑道/恆地就真豪宅, 不過啟德荒MARK實跑道
都係果句, 現時啟德荒未有真正用家會入尼。

提示: 違規內容已被屏蔽
hihi..
剛剛買了1a座一房自住..
應該5月底6月頭搬了..
想問1下..
1a座現在很大塵嗎?因為我有養貓貓..
向北有什麼不好嗎?

有無人知道, 點解管理處班人轉哂

請問一下有冇人遇到浴室企缸滲水問題,企缸邊有銹漬,不斷滲水,管理處上嚟影左張相就冇下文,網上有業主面對一樣問題,發展商似乎冇認真對待,可以點解決?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]