註冊 登入

[樓市分析及CCL] 本地四大發展商,終於無長實了

先不評論樓宇印象,以往長拾總有出人意表相對上比市塲低水新盤,如果真的少了她,未必是好事😭

精選樓盤
其實都吾可以那樣早下判斷長拾未來路向,何况只有他們才會知道,但如以市值儲備财勢作比較,長十當然巴之閉。明日大嶼尼個項目再見真章

回覆 引用 TOP

如果睇野係可以咁片面,會幸福好多

回覆 引用 TOP

佢撤離大陸時個個都話佢笨........結果呢..

引用:
原帖由 xy2 於 2019-3-16 10:47 AM 發表

佢撤離大陸時個個都話佢笨........結果呢..
結果真係 笨,仲要加個 蛋 字

回覆 引用 TOP

香港太多仇富,多9餘,人地多生意又話地產霸權,撤走生意又話賺曬錢就走人,咁到底想超人走定唔走?

回覆 引用 TOP

+X用對腳投票,
把高回報的香港資產換到底回報的外國資產,
X哥或會睇錯市,但從未睇錯過大趨勢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 商界謝皮的獅子 於 2019-3-16 07:00 AM 發表

本地四大發展商,終於無長實了 https://n2.hk/d/images/discuss_style/emailtofriend3.gif
新地
恒地
會德豐
新世界

已經成為新四大地產發展商了!
長實多年都投唔到地
佢係巿場的影響力愈來愈細
連幾大供應重鎮的將軍澳南,啟德發展區和白百角
一幅地皮都拎唔到[ 本帖最後由 商界謝皮的獅子 於 2019-3-16 07:04 AM 編輯 ]
知道人哋幾多?

筆名: 吉禾希 望

回覆 引用 TOP

著草走人喇,仲同你玩咩

回覆 引用 TOP

x哥分分鐘喺啟德投一幅跑道地皮,同其他發展商攬炒

回覆 引用 TOP

比理能到甘簡单,佢地吾係李超仁啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 商界謝皮的獅子 於 2019-3-16 07:00 AM 發表

新地
恒地
會德豐
新世界

長實多年都投唔到地
一幅地皮都拎唔到 ...
新四大睇吓幾時變国企,十X哥就海闊天空任飛翔

回覆 引用 TOP

人地去咗買水務處,電商公司,火車鐵路,4g好耐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 廢堆中的一條柴 於 2019-3-16 10:20 AM 發表

先不評論樓宇印象,以往長拾總有出人意表相對上比市塲低水新盤,如果真的少了她,未必是好事😭
上車盤就話有得平啫
佢賣跑道區肯定唔平俾你
仲要質素差

引用:

新地
恒地
會德豐
新世界

長實多年都投唔到地
一幅地皮都拎唔到 ...
香港咁高樓價, 對香港係好事咩? 我唔覺得囉, 只會一小部份既人富有, 但好多人幫尼D人承受代價, 根本同阿修羅地獄人吃人無分別.
真係勁既地方, 真係要發展科技, 諗一D人地無你有既野, 而家黎講, 起層樓其實都唔係D咩高難度既野.

小孩子, 真係小孩子, 重細咩? 你幾多歲呀? 想玩咪即管玩落去囉, 呵呵
金句: 我說係就係, 唔洗證據, 尼度唔係法庭, 唔洗證據, 我對眼就係證據

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。