註冊 登入

[地產新聞轉載] 星展丘卓文:港樓市仍有10%下調空間

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2019-3-16 06:13 AM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20190312/mobile/bkn-20190312160553199-0312_00842_001.html

星展香港的香港房地產業分析員丘卓文表示,看淡本港今年樓價,料樓市仍有10%調整空間。雖然現時樓市有復甦跡象,但只是「半年前預計好差嘅因素,現時又唔係咁差」,強調經濟環境只是相對不太差,並非整體經濟環境轉好,亦未 ...
多些傻仔睇跌係好事

回覆 引用 TOP

精選樓盤
忠言逆耳,個個心雄時叫人離場吃力不討好!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2019-3-16 12:38 PM 發表

咩唔得, ABBA咪轉咗呔囉
轉軚唔緊要,條臭xx仲要話自己一直睇好果下先賤

b

回覆 引用 TOP

原來很多人唔識睇銀行家意見
佢係話 港樓仍有10%下調空間
即是說:向上空間可以是100%

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大寶二寶 於 16/3/2019 12:05 發表

條友講到尾叫人買股唔好買樓,司馬遷之心喇

話樓市跌仲叫人買地產股房托?食屎喇你!
講到尾, 原來他只是一個基金佬。  

回覆 引用 TOP

信佢死左N年

回覆 引用 TOP

你應該問下佢住緊個單位係買定係租既,我唔信佢係租租

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2019-3-16 12:05 PM 發表

條友講到尾叫人買股唔好買樓,司馬遷之心喇

話樓市跌仲叫人買地產股房托?食屎喇你!
關人地寫史記的司馬遷什麼事?  應該係司馬昭之心 路人皆知
PS: 無聊的股票分析員專講廢話

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2019-3-16 02:27 PM 發表

關人地寫史記的司馬遷什麼事?  應該係司馬昭之心 路人皆知
PS: 無聊的股票分析員專講廢話
謝指正, 已改

回覆 引用 TOP

幾好
同個市唱反調
吸睛

回覆 引用 TOP

幾十%空間都有 但一跌一成就有人接
過左呢年 再少新盤供應升得仲快

回覆 引用 TOP

其实你唱淡
害左咁多人
有没有想过有報应?

回覆 引用 TOP

算吧啦

回覆 引用 TOP

大市只係上落十個巴仙已經磨死班租樓日日賺!

回覆 引用 TOP

呢條友係咪生活係另一個平行時空

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。