註冊 登入

[樓宇按揭] 每2年罰息期後轉按問題

引用:
原帖由 商界謝皮的獅子 於 2019-3-15 05:32 PM 發表

為左10零萬回贈
煩足2日
唔值
真係難為業主了 煩足2日有10零萬

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 CKL28 於 2019-3-15 03:49 PM 發表

收入是可以做出來
十年冇轉按,吾識做收入,現在聽講可用資產按。

引用:
原帖由 choco-fans 於 2019-3-15 11:49 PM 發表

好帖,大家分享下
渣x唔可以原銀行轉按,根本趕客
病夫傳聞無人試過原行壓

回覆 引用 TOP

市橫行或升先有得轉按, 跌得多轉唔到(除非補錢)

PP Aquanaut 5167R; AP ROO 26470OR, RO 15400ST; Breguet 5177BA; Rolex GMT, EXII Polar; PAM 422; Breitling Chronomat 44; GO PML; Omega Apollo 11 45th; IWC 377706; Longines Lindbergh; Montblanc 4810 Orbis Terrarum; Tudor BBB; Tag Heuer Aquaracer Black Phantom
引用:
原帖由 理性的榴槤 於 2019-3-15 10:53 PM 發表

已轉按三次,同一銀行不需律師費,你賺過未?
連二按一齊供了十年,吾知可這樣做。

引用:
原帖由 choco-fans 於 2019-3-15 11:49 PM 發表

好帖,大家分享下
渣x唔可以原銀行轉按,根本趕客
只有大猫没R吧,马拉松 啊爷全部可以的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 johnnysoooo 於 2019-3-16 01:20 AM 發表

我差不多過罰息期,打去問原有按揭銀行獅子,續按有無優惠,點知佢同我講,現有客戶係無rebate, 只有息口優惠,息口和出面銀行一樣,即係叫我走
对的,换横生 马拉松 啊爷就可以啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 理性的榴槤 於 2019-3-15 11:00 PM 發表

我舊年「又」做完,真係一個電話傾掂,跟住拎張身分證去銀行簽個名,就拎咗七萬幾
邊間銀行啊,師兄,請指教

引用:
原帖由 床上失控的工人 於 2019-3-15 11:29 PM 發表

銀行話唔可以原按
我第一次打電話問銀行職員時,都系膽粗粗問吓,你儘量搵番當年幫你搞按掲的職員或電話(通常幾百萬信貸實比番張咭片你㗎)因為呢個人或部門處理,會清楚啲我做咗幾次,職員全部換咗幾轉,上年嗰次仲要等新同事上任搞(其實我覺得係拖得就拖,明知我不會轉第二間

引用:
原帖由 johnnysoooo 於 2019-3-16 01:20 AM 發表

我差不多過罰息期,打去問原有按揭銀行獅子,續按有無優惠,點知佢同我講,現有客戶係無rebate, 只有息口優惠,息口和出面銀行一樣,即係叫我走
獅子最唔至在,剩會留「尊貴」客戶我1999年第一層樓領教過,永不再用,全部戶口cut哂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwma 於 2019-3-16 02:11 AM 發表

冇實力迫賣樓冇公做就米制
唔明,一直供緊,點變無實力?無「工」?做,都要住㗎啦!點「迫」賣樓?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 理性的榴槤 於 2019-3-16 10:54 AM 發表

我第一次打電話問銀行職員時,都系膽粗粗問吓,你儘量搵番當年幫你搞按掲的職員或電話(通常幾百萬信貸實比番張咭片你㗎)因為呢個人或部門處理,會清楚啲我做咗幾次,職員全部換咗幾轉,上年嗰次仲要等新同事上任搞(其實我覺得係拖得就拖,明知我不會轉第二間) ...
兩年前我問過幫我搞按掲的職員,
她說我是用擔保人按掲的,
所以什麼都做吾到,
現在有AA教我用資產去做按掲。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 WN1437 於 2019-3-16 08:53 AM 發表

市橫行或升先有得轉按, 跌得多轉唔到(除非補錢)
玩一次轉按要等兩年,如果有地方平過兩年前個價,我有興趣呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 auceo 於 2019-3-16 08:59 AM 發表

連二按一齊供了十年,吾知可這樣做。
有「二按」我就唔識喎你問吓銀行同中介

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 北冥神功 於 2019-3-15 17:50 發表

我知,但是做出來的,也要比稅。
請問有什麼方法可以指敎一下。
肯俾稅,
借50%似下
銀行是有辦法

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。