註冊 登入

$$$恆指牛熊攻略$$$

引用:
原帖由 ahiru_ho 於 2019-3-15 08:20 PM 發表

我一開始係玩正股 但要長揸 我之前$230買388 早排$260就放了
我淨玩牛熊咋,其他正股果d未玩過!

精選樓盤
引用:
原帖由 ahiru_ho 於 2019-3-15 08:16 PM 發表

仲有睇到期日,槓桿,回收價,打靶價,成交
我會揀埋邊間出,有啲食價好深
請問點樣睇食價好深架?

引用:
原帖由 分析王 於 2019-3-15 08:00 PM 發表

我唔係係人都收架!
師兄誤會啦。 果句我講笑炸。
按我玩股票同期子一段時間,投資方式好視乎當事人性格。
有人喜歡低揸,有人喜歡高追。
所以自己磨出黎嘅方式先係最順手。

不過如果有師兄起哩樹分享下實戰心得,就係我地各師弟嘅福氣啦。

引用:
原帖由 ahiru_ho 於 2019-3-15 08:09 PM 發表

上年年中先開始咋 好似8-9月咁上下 所以經驗好淺..
唔識有唔識既好,好多人,明知自己果套唔得,但偏要堅持!

心善則到處天堂!
引用:
原帖由 期屎農夫 於 2019-3-15 08:30 PM 發表

師兄誤會啦。 果句我講笑炸。
按我玩股票同期子一段時間,投資方式好視乎當事人性格。
有人喜歡低揸,有人喜歡高追。
所以自己磨出黎嘅方式先係最順手。

不過如果有師兄起哩樹分享下實戰心得,就係我地各師弟嘅福氣啦。 ...
我沒誤會,我的確係唔輕易收徙的,你問下米米妮就知,我凡事都有要求的!

心善則到處天堂!
引用:
原帖由 分析王 於 2019-3-15 08:41 PM 發表

我沒誤會,我的確係唔輕易收徙的,你問下米米妮就知,我凡事都有要求的!
俾你咁講,我反而想知最少要有咩條件先算有潛質?

引用:
原帖由 期屎農夫 於 2019-3-15 08:44 PM 發表

我有講過潛質?

心善則到處天堂!
引用:
原帖由 期屎農夫 於 2019-3-15 08:44 PM 發表

若你是指我收徒的條件,首要兩件事,一是心態,二是聽話。

心善則到處天堂!
引用:
原帖由 分析王 於 2019-3-15 08:45 PM 發表

我有講過潛質?
我以為你指果個人性格乎合你果套玩法添。
誤會左。sorry!

引用:
原帖由 期屎農夫 於 2019-3-15 08:51 PM 發表

誤會左。sorry!
性格是當然的

心善則到處天堂!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 期屎農夫 於 2019-3-15 08:51 PM 發表

誤會左。sorry!
性格是當然的
我這套方法,我覺得是適合所有有心想賺錢既人的!

心善則到處天堂!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 分析王 於 2019-3-15 08:49 PM 發表

若你是指我收徒的條件,首要兩件事,一是心態,二是聽話。
明白。謝謝師兄詳解!

不過師兄所講嘅心態係指投資心態?

引用:
原帖由 期屎農夫 於 2019-3-15 08:57 PM 發表

明白。謝謝師兄詳解!

不過師兄所講嘅心態係指投資心態?
我教的不止是投資心態,亦可適用於做人處事的態度。

心善則到處天堂!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ahiru_ho 於 2019-3-15 07:59 PM 發表

係.. 因為對自己信心不足
覺得自己識得太小 冇技巧可言 但又賭仔心態 成日想入市
在最近的恆指升巿裏,你有冇斬獲或損失?

心善則到處天堂!
引用:
原帖由 米米妮 於 2019-3-15 08:24 PM 發表

請問點樣睇食價好深架?
之前有見過人地posted圖講有啲字頭下午會食價 槓桿打靶價等差不多 但因為唔同行出 最後收市個價都有差異 

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。