註冊 登入

$$$恆指牛熊攻略$$$

引用:
原帖由 分析王 於 2019-3-15 07:54 PM 發表

我從未試過打靶,聽你咁講,你無論係心態同埋操作都好大問題,輸,係可以預期的!
係.. 因為對自己信心不足
覺得自己識得太小 冇技巧可言 但又賭仔心態 成日想入市

精選樓盤
引用:
原帖由 期屎農夫 於 2019-3-15 07:49 PM 發表

有咁體貼嘅師父,好warm呀
我都想有呀。
我唔係係人都收架!

心善則到處天堂!
引用:
原帖由 ahiru_ho 於 2019-3-15 07:57 PM 發表

我反而唔識搵位入 搵位放 
例如買牛,我係等佢升完回返果下先識放,但已經小左幾格了 
熊都係 佢跌完升返果下先放
所以我玩唔到反手 因為入同放既時間掌握唔到😔 ...
我成日都係咁架🤣

引用:
原帖由 分析王 於 2019-3-15 07:31 PM 發表

最幣叫佢入時佢又蝕幾格,叫佢放時又蝕幾格呢!
對我黎講有得賺已經好好 賺得多係bonus 因為自己冇技術😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 分析王 於 2019-3-15 07:46 PM 發表

又唔怪得妳,妳又開緊工,又唔用得電腦。
公司電腦唔比上投資網架,得部電話玩,又要睇又買,你話幾忙!🤣🤣

引用:
原帖由 米米妮 於 2019-3-15 08:00 PM 發表

我成日都係咁架🤣
你係因為返工 𥄫唔到個市先賺小幾格.. 我係𥄫實都小幾格😭😭

引用:
原帖由 ahiru_ho 於 2019-3-15 08:02 PM 發表

你係因為返工 𥄫唔到個市先賺小幾格.. 我係𥄫實都小幾格😭😭
你又玩咗牛熊幾耐?

心善則到處天堂!
引用:
原帖由 米米妮 於 2019-3-15 08:02 PM 發表

公司電腦唔比上投資網架,得部電話玩,又要睇又買,你話幾忙!🤣🤣
我都係只可以用電話玩 因為我manager 坐我斜角後面 可以睇晒我個mon🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 分析王 於 2019-3-15 08:04 PM 發表

你又玩咗牛熊幾耐?
上年年中先開始咋 好似8-9月咁上下 所以經驗好淺..

引用:
原帖由 期屎農夫 於 2019-3-15 07:49 PM 發表

有咁體貼嘅師父,好warm呀
我都想有呀。
係呀,師傅好好架!

引用:
原帖由 期屎農夫 於 2019-3-15 07:46 PM 發表

我嘅對話會唔會俾人覺得我起樹幫你賣廣告嫁?

重點係我個account 係今日先create
研究討論下,點會係賣廣告😁😁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 米米妮 於 2019-3-15 08:09 PM 發表

係呀,師傅好好架!
唔洗賣口乖

心善則到處天堂!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ahiru_ho 於 2019-3-15 08:09 PM 發表

上年年中先開始咋 好似8-9月咁上下 所以經驗好淺..
我仲遲過你,我都係對股票咩都唔識的!

引用:
原帖由 雲雲CCW 於 2019-3-15 04:26 PM 發表

新手.留名學野..
如果5000$熊..今日買中左... 價位0.025去到0.032..只係賺左1500.
回報合唔合理...因為我都唔知點揀邊隻.熊好..我剩係識揀.距離收回價遠...
請問你會點揀牛熊證. ...
仲有睇到期日,槓桿,回收價,打靶價,成交
我會揀埋邊間出,有啲食價好深

引用:
原帖由 米米妮 於 2019-3-15 08:16 PM 發表

我仲遲過你,我都係對股票咩都唔識的!
我一開始係玩正股 但要長揸 我之前$230買388 早排$260就放了

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。