註冊 登入

大家都明白點玩都輸,重要玩嗎?

大家都明白點玩都輸,重要玩嗎? E-mail 此主題給朋友

如果香港人真係咁蠢嘅,我哋都冇辦法再去傾,你知道呢個遊戲係莊家舞高弄低,點解仲要扮股神?

精選樓盤
引用:
原帖由 莊家本善良 於 2019-3-14 07:15 PM 發表

如果香港人真係咁蠢嘅,我哋都冇辦法再去傾,你知道呢個遊戲係莊家舞高弄低,點解仲要扮股神?
幾日無你消息有點納悶,你唔好再寫點數喇!正能量係你寫投資自己,但又寫三萬點又寫轉角位又寫跟沽,你想帶出點玩都輸嘅例子太鮮明,咁又何苦再寫睇法。今次寫得幾好,點解要大上大落點解重飛個邊就殺個邊?最近做了太多保本東西,鎖住d錢,避免貪字得個貧,你也帶出重點係投資真係買左唔賣才叫投資吧!當看完你文章後,我做回cdrom ,不寫文,不要存在感,不要成功感,因為無意思。

引用:
原帖由 hklccjoe 於 2019-3-14 09:01 PM 發表

幾日無你消息有點納悶,你唔好再寫點數喇!正能量係你寫投資自己,但又寫三萬點又寫轉角位又寫跟沽,你想帶出點玩都輸嘅例子太鮮明,咁又何苦再寫睇法。今次寫得幾好,點解要大上大落點解重飛個邊就殺個邊?最近做了太多保本東西,鎖住d錢,避免貪字得個貧,你也帶出重點係投資真係買左唔賣才叫投資吧!當看完你文章後,我做回cdrom ,不寫文,不要存在感,不要成功感,因為無意思。 ...
這樣就是了,記住千萬不要再賭,好多人都重以為自己係賭神股神,真係好慘,香港人唔應該做奴隸的,唔應該要乞才有生活,唔應該同大陸人爭公屋,其實你正正常常就可以脫離這些生活

回覆 引用 TOP

以前嘅香港人好智慧,但點解現在淪落到要同其他地方比誰乞$乞得多,呢啲就係倒退,不思進取,現在應該大家都醒了,就唔應該繼續落去

引用:
原帖由 莊家本善良 於 2019-3-15 08:57 AM 發表

以前嘅香港人好智慧,但點解現在淪落到要同其他地方比誰乞$乞得多,呢啲就係倒退,不思進取,現在應該大家都醒了,就唔應該繼續落去
樓主既post令我學左好多野,我已經將我所有既資金入哂3110,從此過上投資既生活。希望樓主可以繼續分享,令更多好似我既人醒悟過來。

信仰買賣方法,嚴格執行交易策略。
引用:
原帖由 wasdone 於 2019-3-15 05:40 PM 發表

樓主既post令我學左好多野,我已經將我所有既資金入哂3110,從此過上投資既生活。希望樓主可以繼續分享,令更多好似我既人醒悟過來。
682超大現代,明顯可以成功認真去做農業,但偏偏用財技搵快錢,害左股東又害自己,何必呢?現在所有人,都用682超大現代做借鑒,每天提醒我們要認真工作,投資落自己身上才是最完美的

回覆 引用 TOP

大家見到做農業的竟然不懂得一分耕耘一分收穫,是不是好好笑?

回覆 引用 TOP

我每天教學生,都是用682做題目教導每一個人,做農業係可以成功,但不會是用財技,一時快錢是沒用,錢只是一個短暫交易的信用藏,長遠一定要有實力

回覆 引用 TOP

我想知樓主有無投資(任何方式)? 你前文所提出的論點對人係好事。好多電台或電視節目的主講人都啲事實際無講出來的。股市要賺錢,先要知本金大或少。我本人係超大手買家,如果係本金少,投資方式係不同的。方法不講了。最重要提示: 要吸取多方意見,不要信單一來源。

引用:
原帖由 morning521 於 2019-3-16 06:52 AM 發表

我想知樓主有無投資(任何方式)? 你前文所提出的論點對人係好事。好多電台或電視節目的主講人都啲事實際無講出來的。股市要賺錢,先要知本金大或少。我本人係超大手買家,如果係本金少,投資方式係不同的。方法不講了。最重要提示: 要吸取多方意見,不要信單一來源。 ...
如果你是基金超大手,就一定是有著數抽佣,所以是嬴硬,但是如果你本身只有錢但冇料的,比你有多多資金都係歸冇曬,因為你本身自己冇料,你揸住手頭上嘅資金亦都係無料,你就算有錢都好,你本身個人係冇本錢能力,你控制嘅錢亦都好快走

回覆 引用 TOP

我本身不是莊家,但每月淨從股市收入平均都維持約10萬。要好睇自己的目標,個個都想做股神,睇下自己點玩姐。

引用:
原帖由 morning521 於 2019-3-16 08:55 AM 發表

我本身不是莊家,但每月淨從股市收入平均都維持約10萬。要好睇自己的目標,個個都想做股神,睇下自己點玩姐。
你皮氣一定好古怪,可以講係同人相當之難相處,靠賭或靠術數收入的人,是冇價值的,不信可以堅持多一下,你冇存在感的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 morning521 於 2019-3-16 08:55 AM 發表

你收入如果是沒有供獻在社會上,即靠術數,或偷雞,得到同失去是沒有落差

回覆 引用 TOP

我每月所賺來的錢一部分會幫助別人付住院費(未見過的人),算是一種善事瓜。

引用:
原帖由 morning521 於 2019-3-16 09:32 AM 發表

我每月所賺來的錢一部分會幫助別人付住院費(未見過的人),算是一種善事瓜。
不算,善事是害人的,受助的人不思進取,不應受助,窮是上天一個懲罰,不務正業,沒有創造的人是應該窮的

回覆 引用 TOP

23 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。