註冊 登入

[樓宇按揭] HSBX 回贈2.08% 算少嗎

HSBX 回贈2.08% 算少嗎 E-mail 此主題給朋友

Loan size 3m
Cap 2.375%
Rebate 2.08%

本來2.06, 批果時話update 到2.08
On top 加$2000cash
End up 會有6萬幾

精選樓盤
唔錯,有冇高手可話話比我知,睇新聞成日話金管局接港元,銀行結餘日日跌,點解銀行仲咁高優惠搶按揭客?(真心問)

Apple Store 有 租霸資料庫 ! 業主齊心,杜絕租霸!
銀行D錢多到冇地方用到,一日打十幾個電話都係叫你借錢就知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 租霸資料庫 於 2019-3-14 05:52 PM 發表

唔錯,有冇高手可話話比我知,睇新聞成日話金管局接港元,銀行結餘日日跌,點解銀行仲咁高優惠搶按揭客?(真心問)
銀行根本仲係大把錢水浸

回覆 引用 TOP

2.08算唔錯啦,舊年仲係得1.7 or 1.9

引用:
原帖由 蛙蛙蛙打到黎 於 2019-3-14 06:04 PM 發表

2.08算唔錯啦,舊年仲係得1.7 or 1.9
我兩年前都係1.2,不過唔知有無銀行仲高啲

引用:
原帖由 roy0123456 於 2019-3-14 06:11 PM 發表

我兩年前都係1.2,不過唔知有無銀行仲高啲
今日聽講有2.1,如果轉按用埋中介
唔知去唔去到2.4

好幾間都去到2.1啦
不過我唔知同借個額係咪有關

回覆 引用 TOP

有關,400樓上

但今日新聞話有d進取既 200萬都可以有

回覆 引用 TOP

我12月時做  獅子都係得 1.95咋😣

引用:
原帖由 roy0123456 於 2019-3-14 05:46 PM 發表

Loan size 3m
Cap 2.375%
Rebate 2.08%

本來2.06, 批果時話update 到2.08
On top 加$2000cash
End up 會有6萬幾
回贈好似喺個本金到扣,即係還少啲!實際無現金到手

引用:
原帖由 蛙蛙蛙打到黎 於 2019-3-14 06:13 PM 發表

今日聽講有2.1,如果轉按用埋中介
唔知去唔去到2.4
我都用:驚落:
邊間有成2.1?
我仲未簽offer letter

引用:
原帖由 vitaminlemontea 於 2019-3-14 06:19 PM 發表

其實我都係第一次做轉按,買果時嘅回贈就真係有錢入落户口的

引用:
原帖由 vitaminlemontea 於 2019-3-14 06:19 PM 發表

沒錢到手的嗎!?即是用唔到實際的錢?

回覆 引用 TOP

成交時你要貼左呢條數出黎 幾日後銀行先落返比你 唔知係咪間間一樣啦

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。