註冊 登入

一人一隻長渣股 香討焦點

一人一隻長渣股 E-mail 此主題給朋友

個人睇好788
估值低,潛力高

你又點揀?

精選樓盤

引用:
原帖由 bobobofff 於 2019-3-14 02:38 PM 發表

呢隻都係好野

1698博士瓜is the best

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2019-3-14 02:39 PM 發表

1698博士瓜is the best
請教下師兄呢隻做咩業務,我見佢停牌停到6月

引用:
原帖由 秋天粗俗的馬 於 2019-3-14 02:41 PM 發表

請教下師兄呢隻做咩業務,我見佢停牌停到6月
做老千

引用:
原帖由 秋天粗俗的馬 於 2019-3-14 02:38 PM 發表

呢隻都係好野
買左可以放心睡覺

回覆 引用 TOP

買正股好小輸死人

引用:
原帖由 秋天粗俗的馬 於 2019-3-14 02:42 PM 發表

買正股好小輸死人
咩野叫買正股?
788佢升好多,幾多錢入好啲?

最好分散到4至5隻

大光燈普照蟹民
引用:
原帖由 神燈大師 於 2019-3-14 02:48 PM 發表

最好分散到4至5隻
2   5   11  388   883   939   2388   2800

引用:
原帖由 FM4新丁 於 2019-3-14 02:46 PM 發表

咩野叫買正股?
788佢升好多,幾多錢入好啲?
正股姐係非槓桿衍生投資產品

引用:
原帖由 bobobofff 於 2019-3-14 02:51 PM 發表

2   5   11  388   883   939   2388   2800
唔錯唔錯, 不過心裡要知道, 邊d係長線, 邊d係短線

大光燈普照蟹民
引用:
原帖由 秋天粗俗的馬 於 2019-3-14 02:59 PM 發表

正股姐係非槓桿衍生投資產品
我第一次買股票,拎住5000大元入場
大家都話買788,但係佢係咁升無跌
咁到底我應該再睇吓先定係點樣?
謝謝

引用:
原帖由 神燈大師 於 2019-3-14 02:48 PM 發表

最好分散到4至5隻
我有分潛力類同收息類股去分別個隻股係唔係適合長渣
例如:2,3,5呢一類為收息
66,823,27呢類我歸為潛力

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。