註冊 登入

[其他] 儲番d子彈,可以再出撃(更新:剛簽臨約)

引用:
原帖由 timmy3000 於 2019-3-11 12:48 PM 發表

太太收入接近我既一半

按依家呢個節奏一年應該可以儲二百四左右
差不多,如家庭每月入二十萬,拉平均洗费十萬,剩计—年已120萬,計埋bonus差不多

回覆 引用 TOP

精選樓盤
所以我依家既選擇係
1. 揸住呢四球入市買750-800
2. 儲多一年錢用六球幾下年去買d千一萬左右既單位

照現況睇我會繼續儲繼續入,所以如果依家擇#2 即係買第三間既時間會延後左

勁啊樓主
我都仲儲蓄中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 timmy3000 於 2019-3-11 01:10 PM 發表

所以我依家既選擇係
1. 揸住呢四球入市買750-800
2. 儲多一年錢用六球幾下年去買d千一萬左右既單位

照現況睇我會繼續儲繼續入,所以如果依家擇#2 即係買第三間既時間會延後左 ...
而且我亦要考慮六至八年後可能事業會走下坡,到時仲有冇能力入到第三層同第四層

而我呢家呢步棋對之後係有影響的

回覆 引用 TOP

呢個週末會睇既大坑樓..

反而對Villa D Arte 有興趣

引用:
原帖由 timmy3000 於 2019-3-11 08:39 PM 發表

呢個週末會睇既大坑樓..

反而對Villa D Arte 有興趣
维景如對维園,很不錯,高層煙花景,1mins到mtr, 天后美食坊大把野食,可惜舊。Villa Do Are靜又新,不過我未去過。其他Uncle标準楼,可想像。

利申:冇上面楼

引用:
原帖由 人之初大大 於 2019-3-11 09:15 PM 發表

维景如對维園,很不錯,高層煙花景,1mins到mtr, 天后美食坊大把野食,可惜舊。Villa Do Are靜又新,不過我未去過。其他Uncle标準楼,可想像。

利申:冇上面楼
啱啱AA send 左過稱話銅鑼灣有呢個境放盤

引用:
原帖由 timmy3000 於 2019-3-11 09:24 PM 發表

是湾景中心?

引用:
原帖由 timmy3000 於 2019-3-11 09:24 PM 發表

我講既莊苑就响你幅相中間直望粉红果座

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 人之初大大 於 2019-3-11 09:25 PM 發表

是湾景中心?
響呢度

引用:
原帖由 timmy3000 於 2019-3-11 09:28 PM 發表

響呢度
系喎,應是Neway楼上。那我搞錯左莊苑個位。

回覆 引用 TOP

過去呢四五日夾理睇左港島沿岸三四十個單位,啱啱call AA出offer, 希望佢講得成,然後今晚簽啦!

引用:
原帖由 timmy3000 於 2019-3-10 11:54 PM 發表

Anyway 賺錢能力更高既人大有人在,天外有天 人外有人

你睇我好 我睇你好姐
係.永遠都有人認為自己做唔到,人地都做唔到.我上年用盡所有錢俾首期,現在已經有5球係銀行,講出黎就有人話作野.我今年31歲.上年買樓我話無父幹,都無人信.天外有天,人外有人.

引用:
原帖由 電梯永恆的樓奴 於 2019-3-13 07:26 PM 發表

係.永遠都有人認為自己做唔到,人地都做唔到.我上年用盡所有錢俾首期,現在已經有5球係銀行,講出黎就有人話作野.我今年31歲.上年買樓我話無父幹,都無人信.天外有天,人外有人. ...
呢樣好真,我同老婆依家一年收入差不多五球左右,但當我向上望時,真係有好多人個人收入都已經遠超過我地兩個人合力。都係果句,天外有天 人外有人。

PS 我信你的故事,加油💪

回覆 引用 TOP

好誇張 小薯仔皮黎學野

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。