• 瀏覽: 24,342
  • 回覆: 80
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 qkboy 於 2019-6-13 09:56 PM 發表

Total $1.5M上唔到車的
私樓就係,居屋幸運冇限抽

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
来东莞,做红酒进出口生意

引用:
原帖由 不基純情的廁紙 於 2019-7-21 06:26 PM 發表

来东莞,做红酒进出口生意
有興趣,如何操作

回覆 引用 TOP

您搵行自己熟嘅做啦

回覆 引用 TOP

做全球的旅遊生意啦

旅遊分享創業家

回覆 引用 TOP

上車吧

回覆 引用 TOP

做汽車美容..如換色服務

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 patricklau13 於 2019-3-7 10:07 PM 發表

本人有一球本,另有五十萬現作流動資金,請各位給意見做什麼生意好?
有諗過做
1.  24小時洗衣店
2.  做藥店
3.  紅酒/洋酒生意
4.  唔做生意買平平上車盤

或者各位有咩創業建議? ...
最後選擇了什麼
若仍未決定 可以傾傾 睇下有咩幫到你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 patricklau13 於 2019-3-16 02:50 PM 發表

寫app唔難,條橋先難。外賣、速递、trading 、乜七都有。諗下傳統行業用電子平台黎做,但基本上要做的比人做晒
其實聽你地甘講都有個諗法既
但唔知可唔可行
加上無資金、無人脈

回覆 引用 TOP

就算好橋,都要驚比大公司抄橋

回覆 引用 TOP

不斷重覆問150萬夠唔夠,沒咩意思。真正賺錢的生意,唔洗你幾多錢。我自己做緊的生意,1 蚊都沒拎過出來,戶口由零開始,去年賺左140萬,今年在亂世當中,但估計利潤也會和往年差不多,宜家公司開始有基礎,諗緊點樣再擴展,所以入來呢個版睇下有無有能力的人可以一齊努力。

創業,真的不需要很多錢,你問我,1 萬蚊已經夠。如果你有150萬,用來買樓吧~! 現時香港的每一個市場的競爭都非常激烈,做生意最多只能幫你賺到份人工。但你的人工可能都唔夠做政府工多。

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 snoopydoghk 於 2019-11-19 02:09 AM 發表

不斷重覆問150萬夠唔夠,沒咩意思。真正賺錢的生意,唔洗你幾多錢。我自己做緊的生意,1 蚊都沒拎過出來,戶口由零開始,去年賺左140萬,今年在亂世當中,但估計利潤也會和往年差不多,宜家公司開始有基礎,諗緊點樣再擴展,所以入來呢個版睇下有無有能力的人可以一齊努力。

創業,真的不需要很多錢,你問我,1 萬蚊已經夠。如果你有150萬,用來買樓吧~! 現時香港的每一個市場的競爭都非常激烈,做生意 ...
我人工唔算太高亦唔太少,但想找一下機會啫,暫時想做藥店,有冇朋友可以分享一下。

另外,請問師兄做什麼業務?唔知方唔方便講

回覆 引用 TOP

我剛入場做娛樂,攪演唱會,有興趣大家認識一下,謝謝

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]