• 瀏覽: 102,136
  • 回覆: 13
  • 追帖: 5
好硬淨,初步目標6蚊。

熱賣及精選
有10000股係手但睇完入業績有d失望,原來諗住短期內6蚊走但睇來要擺擺,中長遠黎睇其實唔差。

回覆 引用 TOP

跌果雞碎係度嘈嘈閉,咁就比大戶呃q晒d貨,隻1755早幾個月咪同樣格局,今日計升左差不多2.5倍了。

唔駛驚,呢隻野仲keep住有人玩,好快上返5蚊手。

引用:
原帖由 股場小財神 於 2019-4-8 06:43 PM 發表

5.3 唔沽你係咪等4.3先沽安樂D?
睇下隻1755早幾個月咪又係升完幾日潛足成個月水?而家?何況3662有阿媽照住,3883今日又升3%。

放幾個月,無7.5都最小見6蚊。

引用:
原帖由 股場小財神 於 2019-4-10 07:37 PM 發表

就快4.3 已經準備好的cash
算吧啦4.3, 4.46-4.5大量買盤吸納,大戶儲緊貨,睇下幾時爆上啦。

引用:
原帖由 股場小財神 於 2019-4-23 08:25 PM 發表

Oh my god 4.36
你就快可入首注啦喎,有d運比你撞正物管股跟隨內房回落,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股場小財神 於 2019-4-25 09:48 PM 發表

又一一言中了,收 4.26
咁你入返第一注未先?又話4.3入?

引用:
原帖由 股場小財神 於 2019-4-27 11:30 AM 發表

已到底了, 已經準備好
呢句就岩聽啦,扣好安全帶等起飛啦。

回覆 引用 TOP

隻野比人玩緊,日日都咁多沽盤,好似有人刻意要禁低佢,背後莊家水緊冇力出黎維持秩序?

尋日穿4蚊落3.99,信心有d動搖,不過反正得果10000股,最壞打算係跌落3.5。

回覆 引用 TOP

3662炒唔起了,穿4就走人,海量沽盤,似後面有大戶不斷派貨。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股場小財神 於 2019-5-9 07:30 PM 發表

4 蚊可試入
沒了,炒唔起。

奧園健康生活引入恒地(00012)副主席李家傑旗下Successful Lotus為基礎投資者,將認購4,000萬元等值股份。另外,公司於2018年引入合橋企業董事趙文煒及Winfield Investment為上市前投資者,投資額涉及7,350萬元,未設禁售期。

每日排山例海既沽盤,不講升市跌市不斷沽,有可能係基礎投資者或大戶見短期炒唔起派貨走人。

回覆 引用 TOP

咩事keep住咁多沽盤呢?

低成交唔緊要,隻永升低成交都升幾%,隻新城更唔駛講,反彈有力。

3662真係除左頭幾日,食屎食足咁耐。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]