• 瀏覽: 122,347
  • 回覆: 7
  • 追帖: 114
引用:
原帖由 givemeanswer 於 2019-5-24 10:21 PM 發表

今天從新看過那麼多年的做法, 如果是牛市, 要作出以下更改

最低的底只能是265, 如到260 或255, 對整個架構存在破壞性, 所以第二盤底只宜265為極限, 和港期前天日間最低點只爭600 點

現在大關為293

若要以這既定路線去走, 現在是需要好消息走出來作出配合

所以260 或255 都不入貨了, 因架構巳散在, 架構若散, 根基成疑, 又要等下一 ...
好勁的分析
個人睇,會做破壞性"現像"

熱賣及精選
引用:
原帖由 貝夫人 於 2019-5-25 01:06 PM 發表

好勁的分析
我仍睇此看法

引用:
原帖由 givemeanswer 於 2019-6-28 08:52 AM 發表

早 今天又到了淡友最嚴峻既時候 Have a good day!
今日應唔上唔落既姐

引用:
原帖由 貝夫人 於 2019-5-25 01:06 PM 發表

好勁的分析
始終出現

引用:
原帖由 givemeanswer 於 2019-8-5 11:50 AM 發表

今天一定出現,分別只是後路如何
世事往往出人意表

引用:
原帖由 givemeanswer 於 2019-9-5 10:55 PM 發表

不要造好, 危險
何解?

引用:
原帖由 givemeanswer 於 2019-9-9 11:39 PM 發表

如果有一天, 期指可升過50天, 250天 同200天, 我相信好戲在後頭

若是股災的話, 50天可以kiss goodbye

若是股災的話, 升穿50天, 250天同200天後又會下跌收穿此3線, 那時也會知

三盤力量能否爆發, 就看呢個關鍵位, 井噴位要284 才能成就, 這亦取決於中美貿易戰, 中方絕不讓步, 只看美方會否玩殘自己而讓步達成協議

等待到 ...
恆指未見頂

引用:
原帖由 givemeanswer 於 2020-6-12 09:02 PM 發表

sp500 昨晚巳去到先前說的目標3000, 很難在3000 下游走, 所以你見黑期而家都3070 左右, 所以港期亦係238位找到支持, 先前講過守位236, 如果今晚美股維持係呢個水位或以上, 港期都難跌, 除非有咩政治消息再嚇下香港人, 令港期可以借勢調到233, 要行到238 至233 呢段, 除非今晚美期保住係3000 又或以下, 但應該較困難, 如果做到, 先可以幫港期走回到2 ...
很用心既分析

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]