試試用牛熊胡亂揣測後市

引用:
原帖由 fbb56c8b072369 於 2019-4-12 10:03 AM 發表

俾你老屈條氣唔順.,預計港交所跌.(昨天277--->274) 預計QQ跌.(昨天391.4-->389.2)
你要實時,我大方D講埋今日加沽咗2張QQ-- TCH400.00F9 (6月份認購期權,睇淡QQ再跌.)
按金 4160 ---沽出價 13.85 -- 現價 14.17   (賬面蝕92蚊)
不過估計星期一實有錢賺.. 到時你咪再老屈我事後老作.. 條氣真係CHOK住..
4月12日.,預計港交所跌.
你要實時,我大方D講埋今日(4月12日)加沽咗2張QQ-- TCH400.00F9 (6月份認購期權,睇淡QQ再跌.)

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 fbb56c8b072369 於 2019-4-25 04:13 PM 發表

4月9日已提羊牯, 港股偷步升突, 就算破30200一D特別意義都無.唔係咩咩破強越強,爆升越升,市況强勁,
見月尾跌亦唔係咩股災,散水就快死人冧樓, 只係行先死先,偷步既跌返去相對合理位,, 鐘意既睇返我講過D咩..
對返時間,排除咗一時突發好壞消息,大方向十中八九, 基本上月頭大戶早就開倉派街坊,街坊願意接火棒,大戶唔介意賺得多.
炒上托住沽,D人鳩嗡見個市有好壞消息都夾住慢牛升,,係以為係強勢,有壞消息又跌唔落就嗌入貨,利令智昏..前後左右,上下都分唔清.月尾跌又以為係死人冧樓..真係得啖笑.
(4月25日估跌.唔係死人冧樓.只係行先死先,偷步既跌返去相對合理位,預計大戶唔介意賺得多再炒上托住沽. )

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fbb56c8b072369 於 2019-4-25 03:53 PM 發表

其實真係心裏有數,時間證明一切,雖然我易唔順氣,又叻極有限.
不過我係做哂功課既真分析,不過香討D人水平差聽唔明當鳩嗡,,
聽得明鳩嗡當分析,好心提下羊牯,仲要俾人咬..
UPDATE埋張圖先,食盡期權金,  (可以對返以前記錄, 之前UPLOAD既未郁過,都係SC QQ, 港交所楂到尾,唔信邪咪當我月頭張UPLOAD係假, ...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fbb56c8b072369 於 2019-5-9 05:23 PM 發表

回唔回無所謂,反正SC咗, E+得閒玩口水戰請指教.請問開咗咩倉可以討論𧶽教一下?
本人仲學緊炒股, 多數SC./LC 真係唔多識野..
5月9日. SC 咗54手港交所390睇跌求𧶽教

引用:
原帖由 fbb56c8b072369 於 2019-5-14 02:21 AM 發表

5月9日. SC 咗54手港交所390睇跌求𧶽教
根本就係中哂, 可惜太多人唔識面對現實了..

附件

即時new.png(142.95 KB)

2019-5-14 10:03 AM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 givemeanswer 於 2019-5-10 09:53 PM 發表

日元靠近支持有點起息
上證在最高理想支持位也有點起息
港期沒有起息, 國指都沒有起息, 都是十字星, 無定向
牛市起升位是蜻蜓點水式地碰250天就起升, 如是收在250天下, 不是牛市起升位, 而是要做盤, 就算250天線升, 也要升穿曙光位292才有希望, 而300上才是更肯定, 若是未及292, 及後又收穿250天, 更大機會做盤了
沒有任何好消息相抵, 期指難走上29 ...
如果唔輸死, 好期待强迫被害者既回應,近排研究緊心理學.估計緊你腦裏面仲有幻覺, 覺得我賺錢睇中哂,眼光好出手準,全部係老作既,之前既留言預測完全係吹水同你鬥氣, 睇跌走咗去買升.輸死先係正常.
你千𧘻唔好信我星期五SC沽賺咗2萬 , 今日再加注沽賺多700幾, 如果你信我樣樣事都估中會好無聊

附件

未命名.png(124.02 KB)

2019-5-14 10:02 AM

回覆 引用 TOP

有料就自己開個POST  唔好係到騎劫人地D POST  無人想知你D野 係到自言自語 想人認同你

引用:
原帖由 rni 於 2019-5-14 11:05 AM 發表

有料就自己開個POST 唔好係到騎劫人地D POST 無人想知你D野 係到自言自語 想人認同你
我只當精神病院走犯,現在期指巳是280下,如是今天收穿280,短期不抱任何期望,只以造盤觀之,直至能收在280以上,下一站應是200天的275 和 第三個上升裂口272,280 只適宜下影線跌穿,不宜陰燭收穿

今天是低開的,應是跨過250天的,所以沒有下影線穿250天,最怕是跨250天的陰燭,這樣又多一個下跌口,是上二對下三了,有助跌勢

回覆 引用 TOP

今日收得好吊軌, 沒有下跌裂口, 也是陽燭在下, 循環底達, 射程某一中途站也達, 200天最終275 位也接近, 唯一近肥牛280至282 亦全殺

在貿易戰這壞消息陰影下, 未有解決方案時, 如果有反彈, 看終極位到292-294 巳是極限, 之後又會向下挫

如果是收穿陽燭底276 和200天275, 前設就是造小型盤

極速一連兩鑊直接收穿50天再而收穿250天, 不覺是牛市起升位, 所以短期不覺會有運行, 若不是起升位, 一切反彈只是虛火, 不是牛市起升位, 有做盤可能, 而且前一個盤只有9 個月, 穩紮穩打既盤按過往最少也要一年時間完成

現在可升空間 1 千點至292-4, 可跌空間是2千多點到25X

回覆 引用 TOP

現在無論反彈升市或跌市都向著下望, 不知是五窮六絕, 還是五絕六窮, 但都唔會有好野, 只宜向下望, 直至一個重量級既好消息, 足以成就巨陽插穿293, 又或裂口高開於293, 否則一切起升都是假象

現在不是在280 和293 空間徘徊, 但那空間也許太少, 就要收穿280, 然後創建一個更大既下行空間來徘徊

總之想站在293 上或300 以上短期十分艱難, 到有這樣的一天時才會改變看法去看好

先前造大盤時就時一個大跌勢, 然後到做另一半邊時就會誘人係咁估淡, 因為先前的強勁跌勢, 結果是強勁升勢, 現在這個升勢也逆轉了, 可能又誘人係咁估好, 因為先前的強勁升勢

所以未能站在293 之前, 會一直看淡, 就算升破293, 也要能站在300 才能逆轉現在的弱勢

回覆 引用 TOP

唉,好貼無人支持
反而騙子貼就好多打手推

引用:
原帖由 kingscollege007 於 2019-5-16 02:38 PM 發表

唉,好貼無人支持
反而騙子貼就好多打手推
我日日都有黎睇  不過唔出聲  支持

落26000易過上三萬好多!

引用:
原帖由 kingscollege007 於 2019-5-16 02:38 PM 發表

唉,好貼無人支持
反而騙子貼就好多打手推
謝謝, 反而沒人支持是完全不會影響我, 有人搗亂也不會影響我, 影響我的只會是錯誤的判斷, 而我只是用這個帖來消磨時間

就算沒人支持, 以我這個鍵盤戰士一人之力也可以打出200多頁的廢話

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rni 於 2019-5-16 03:33 PM 發表

我日日都有黎睇  不過唔出聲  支持
真正高手像你這樣級數的是不會分享的, 只可以由我這些低手代勞, 我發覺你有個喜好, 鐘意睇廢話

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。