• 瀏覽: 120,105
  • 回覆: 1,065
  • 追帖: 113
引用:
原帖由 kkkk1234kkkk 於 2019-4-5 11:21 AM 發表

反正事實係有意外
意外少,佈局多,一切大多盡在掌握中

引用:
原帖由 givemeanswer 於 2019-4-5 11:36 AM 發表

意外少,佈局多,一切大多盡在掌握中
"意外" 打漏左

回覆 引用 TOP

牛多殺牛,熊多殺熊等於殺雞取卵,三人成虎多人講就算係錯都多人信以為真 https://n2.hk/d/images/discuss_style/emailtofriend3.gif

唔好再感情用事, 多人講就信以為真唔用腦思考.
大戶本質上係賭場主人咁,好淡通殺,唔怕你WIN錢最怕你唔來落注..
發行牛熊証都要成本,CHOK上CHOK落等散戶反覆買賣,再賣出其他類似, I KILL U  LATER
做對沖產品己經利潤豐厚..
殺牛殺熊只係殺雞取卵,大戶根本上最大利潤在於食差價.,
仲要食水好深,收咗你D錢買正股收息
平時只須要等個市自由發揮, 唔開價,慢開價,大差價,等市場自然調節,自然死亡,
平時街貨少.,左手右手谷大成交量大溢價賣出, 跌果陣縮溢/負溢價買入.高賣低買已經足夠食水深..
唔須要特登整死d牛熊, ..唔整死反反覆高賣低買..食完再食番啅仲和味過一啖食落肚...(另外單邊升,都有方法震倉,高買低買,根本唔怕你.win錢,何必要特登整死?)
最多差唔多到重貨區順手 大升市夾上少少,又或市者大跌市質落少少,慳水慳力...
但係太多人感情用事..以為牛多殺牛,熊多殺熊, 倒因為果...

因為假設錯,結論錯先會咁多人中招,大牛市買熊証, 大熊市買牛証
記住大戶唔止一個,唔同大戶有唔同睇法, 賺差價已經長買長有,
何必做多餘動作殺熊殺牛呢? 升咗自然有人買牛, 跌自然買熊..
只要差價夠大,等自然回收死亡已經穏賺不賠, 主動殺熊殺牛係多餘動作
當然你可以包拗頸,搵D例外例子..

引用:
原帖由 fbb56c8b072369 於 2019-4-5 11:53 AM 發表

牛多殺牛,熊多殺熊等於殺雞取卵,三人成虎多人講就算係錯都多人信以為真https://n2.hk/d/images/discuss_style/emailtofriend3.gif

大戶本質上係賭場主人咁,好淡通殺,唔怕你WIN錢最怕你唔來落注..
發行牛熊証都要成本,CHOK上CHOK落等散戶反覆買賣,再賣出其他類似, I KILL U  ...
本身莊家 已經殺到盡 都可以賴散戶貪心
如果用正苦去騙係罪

如果知道被騙 就都去買
就福禍自理

引用:
原帖由 fbb56c8b072369 於 2019-4-5 11:53 AM 發表

牛多殺牛,熊多殺熊等於殺雞取卵,三人成虎多人講就算係錯都多人信以為真https://n2.hk/d/images/discuss_style/emailtofriend3.gif

發行牛熊証都要成本,CHOK上CHOK落等散戶反覆買賣,再賣出其他類似, I KILL U  ...
只對一半
的確 有好多方法殺到盡
唔需要升殺熊 跌殺牛

要諗多一步 捉散戶心理 侮次有幾多數目

引用:
原帖由 kkkk1234kkkk 於 2019-4-5 11:57 AM 發表

本身莊家 已經殺到盡 都可以賴散戶貪心
如果用正苦去騙係罪

如果知道被騙 就都去買
就福禍自理
我知有親正苦 會反駁

唔通 正苦眼見 莊家 會利用金融漏洞 如 吸貨推市 做市

正苦 要控制政策 貨量 唔比莊家做野 早它一步

問題出現動機係騙取嗎?
既然知道 為何選擇 將問題 唔公開
而係去從中 發放互動消息
最大問題係從中賺錢

最後係 究竟 會唔會有大波動???

引用:
原帖由 kkkk1234kkkk 於 2019-4-5 12:02 PM 發表

只對一半
的確 有好多方法殺到盡
唔需要升殺熊 跌殺牛

要諗多一步 捉散戶心理 侮次有幾多數目
本質上唔須要殺盡, 你可以留意下同一輪商,同一價錢,同一結算日既牛熊証,都可以有正負溢價,多街貨就開低溢價,
少街貨就正常價,貴價賣.,之後反反覆覆, 唔升唔跌,牛熊證都可以玩跌幾格.,升幾格, 睇住街貨多少黎開價..

引用:
原帖由 fbb56c8b072369 於 2019-4-5 12:09 PM 發表

本質上唔須要殺盡, 你可以留意下同一輪商,同一價錢,同一結算日既牛熊証,都可以有正負溢價,多街貨就開低溢價,
少街貨就正常價,貴價賣.,之後反反覆覆, 唔升唔跌,牛熊證都可以玩跌幾格.,升幾格, 睇住街貨多少黎開價.. ...
係架 殺到盡 會打草驚蛇

其實係想指 計算內的盡

引用:
原帖由 kkkk1234kkkk 於 2019-4-5 12:08 PM 發表

我知有親正苦 會反駁

唔通 正苦眼見 莊家 會利用金融漏洞 如 吸貨推市 做市

正苦 要控制政策 貨量 唔比莊家做野 早它一步

問題出現動機係騙取嗎?
既然知道 為何選擇 將問題 唔公開
而係去從中 發放互動消息
最大問題係從中賺錢

最後係 究竟 會唔會有大波動??? ...
牛唔飲水.唔禁得牛頭低, 莊家做野根本係牛熊證玩法,,
大條道理明食差價..  (假設莊家唔開價,反而仲大問題, 散戶對散戶永遠唔會對到價)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kkkk1234kkkk 於 2019-4-5 12:12 PM 發表

係架 殺到盡 會打草驚蛇

其實係想指 計算內的盡
杯弓蛇影, 根本無蛇, ---- 大戶最多順手推高/推低一百幾十點, 買完就放,賣完就買,..
唔會特登為咗果,3幾千萬牛仔,熊仔就殺牛殺熊.. 反覆高賣低買,吸貨吐貨,多人入牛熊反而多本錢做市買股,沽空個別股份..
唔須要特登整高整低指數,等人唔買唔賣..

唔知道

最大罪係 利用某信用

我反而覺得莊家係明目張膽做

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fbb56c8b072369 於 2019-4-5 12:20 PM 發表

杯弓蛇影, 根本無蛇, ---- 大戶最多順手推高/推低一百幾十點, 買完就放,賣完就買,..
唔會特登為咗果,3幾千萬牛仔,熊仔就殺牛殺熊.. 反覆高賣低買,吸貨吐貨,多人入牛熊反而多本錢做市買股,沽空個別股份..
唔須要特登整高整低指數,等人唔買唔賣.. ...
唔陰 D. chok高低 點食散戶 的錢

用散戶的錢 去繼續玩

可能一半係蛇影 另一半亦係邊有咁多消息同巧合

回覆 引用 TOP

牛熊證多少,只可以當係睇即日鮮, 上下波幅變數參考數值,
上畫睇完,下畫就唔WORK, 睇下順手即買即賣.OR即賣即買.殺唔殺到..
唔會特登為咗殺牛熊.就買貨持貨,.

引用:
原帖由 fbb56c8b072369 於 2019-4-5 12:27 PM 發表

上畫睇完,下畫就唔WORK, 睇下順手即買即賣.OR即賣即買.殺唔殺到..
唔會特登為咗殺牛熊.就買貨持貨,. ...
所以咪話係配合消息去捉散戶心理

邊有可能 次次巧合??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fbb56c8b072369 於 2019-4-5 12:27 PM 發表

唔會特登為咗殺牛熊.就買貨持貨,. ...
有野野叫用 設局 要用導火線

提示:支持鍵盤翻頁左 右