註冊 登入

[地產新聞轉載] 【大幅反彈】嘉湖2房506萬 實呎1.1萬較低位彈逾一成 (16:32)

【大幅反彈】嘉湖2房506萬 實呎1.1萬較低位彈逾一成 (16:32) E-mail 此主題給朋友

十大屋苑之一的天水圍嘉湖山莊,本月已錄12宗成交,部分成交價已較去年低位大幅反彈。中原地產分行經理胡啟文表示,農曆新年假期結束後,天水圍二手市場氣氛持續向上,睇樓量及成交陸續增加,其中嘉湖山莊麗湖居5座中高層E室,實用面積446方呎(建築面積581方呎),兩房間隔,以506萬元沽出,實呎11345元。原業主2016年1月以316萬元購入單位,帳面獲利190萬元或60%。翻查資料,上述成交呎價較去年同類低位反彈逾一成。

唔係掛,兩房都重上五球,仲要三年賺60% ,幻覺,一定係幻覺,不過都仲係平。

https://m.mingpao.com/fin/instantp2.php?node=1549960334112&issue=20190212

精選樓盤
https://ps.hket.com/article/2269835

單位有靚裝,計返咁一定係平左

引用:
原帖由 戀愛小王子 於 2019-2-12 08:25 PM 發表
https://ps.hket.com/article/2269835

高達j錯左

引用:
原帖由 驚青俊男1 於 2019-2-12 08:30 PM 發表

高達j錯左
又計裝修呀。

引用:
原帖由 戀愛小王子 於 2019-2-12 08:25 PM 發表

哇,我以為有幾靚呀

引用:
原帖由 高達滴滴隊長 於 2019-2-12 09:17 PM 發表

哇,我以為有幾靚呀
咁叫靚裝可想而知班淡淡係家徒四壁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 高達滴滴隊長 於 2019-2-12 09:16 PM 發表

又計裝修呀。
扣返50萬靚裝修,尺價仲平過1萬

引用:
原帖由 驚青俊男1 於 2019-2-12 09:20 PM 發表

咁既裝修計50萬,咁你以後買樓會手鬆啲?

引用:
原帖由 非好非淡 於 2019-2-12 09:26 PM 發表

咁既裝修計50萬,咁你以後買樓會手鬆啲?
全屋爆喎,連廚房廁所唔洗50萬?

引用:
原帖由 驚青俊男1 於 2019-2-12 09:20 PM 發表

唔好玩啦,好多出租前都油返浸油先出租,都係一千幾百咋

引用:
原帖由 驚青俊男1 於 2019-2-12 09:27 PM 發表

全屋爆喎,連廚房廁所唔洗50萬?
你會唔會花50萬全爆完再買出去
4xx尺50萬已經可以豪裝,間屋似豪裝?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CupidHong 於 2019-2-12 09:29 PM 發表

唔好玩啦,好多出租前都油返浸油先出租,都係一千幾百咋
浴室及廚房都裝修埋,50萬走唔甩

引用:

50万装成禁?肯定你未买过楼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 驚青俊男1 於 2019-2-12 09:34 PM 發表

浴室及廚房都裝修埋,50萬走唔甩
咁業主油下油租俾你,應該可以加你3000元一個月租
4xx尺50萬可以間過哂啲房再豪裝啦大哥

引用:
原帖由 非好非淡 於 2019-2-12 09:38 PM 發表

咁業主油下油租俾你,應該可以加你3000元一個月租
4xx尺50萬可以隔過哂啲房再豪裝啦大哥
我家人上年裝修,單爆浴室廚房用左30萬

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。