註冊 登入

其實你哋都明知賭股票/牛熊係冇出路,有冇打算其他投資的方法

人生如賭搏,只差在機率大細
出街都有機會俾車撞死,生仔都可能生個仆街仔,大個斬9你

揀D有專利,夠壟斷,為股東著想既公司,長遠無得輸
但D人就硬係咩都唔諗,唔分析,只係想搭順風車
股票只要你懂遊戲規則,懂得利用別人既恐懼與貪婪,機率就已經好大
如你無選股能力,又不懂分辨牛熊,那麼合埋眼月供公用股都可以嬴

"最浪費金錢的方法,就是把它存起來"
"不懂借錢的人唔會發達,亂借錢的人很快破產"
"越跌越安全,越升越危險"
"cut loss short,let profit run"
"認清其假象,投入其中,在假象被公眾認識前退出遊戲"
"眾人恐懼,你應貪心,眾人貪心,你應恐懼"
精選樓盤
現金係會不斷貶值
相對地,資產價格長遠一定升值,除非係垃圾空殼公司

"cut loss short,let profit run"

回覆 引用 TOP

不過有樣野好同意樓主
就係投資自己
\仲有家人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lovecullen 於 2019-2-11 10:07 PM 發表

你越唱跌越升
我們點解可以垂手可得到你們的錢,就是有一班無知的人永遠都存在

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leucocyte 於 2019-2-11 10:07 PM 發表

人生如賭搏,只差在機率大細
出街都有機會俾車撞死,生仔都可能生個仆街仔,大個斬9你

揀D有專利,夠壟斷,為股東著想既公司,長遠無得輸
但D人就硬係咩都唔諗,唔分析,只係想搭順風車
股票只要你懂遊戲規則,懂得利用別人既恐懼與貪婪,機率就已經好大
如你無選股能力,又不懂分辨牛熊,那麼合埋眼月供公用股都可以嬴 ...
岩聽

引用:
原帖由 ss-ss 於 2019-2-11 10:46 PM 發表

岩聽
唔好再聽ED道理,全部洗腦的假道理來

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ss-ss 於 2019-2-11 10:46 PM 發表

岩聽
你想岩聽還是想改變生活,是的就由今日開始,將所有人的假道理忙記

倫敦金?

引用:
原帖由 莊家本善良 於 2019-2-11 11:00 PM 發表

你想岩聽還是想改變生活,是的就由今日開始,將所有人的假道理忙記
每個人能力都唔同
揀條識合自己又開心既路行
錢只係工具,無左可以搵過,好好活下去

引用:
原帖由 mingtak75 於 2019-2-11 11:07 PM 發表

倫敦金?
投資者除了投資在自己身上是穩嬴之外,其他都是輸,我巳將真實世界講出了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leucocyte 於 2019-2-11 11:08 PM 發表

每個人能力都唔同
揀條識合自己又開心既路行
錢只係工具,無左可以搵過,好好活下去
我唔知這裏有冇人成功,將所有投資在自己身上,自由就會出現

引用:
原帖由 莊家本善良 於 2019-2-11 08:00 PM 發表

其實我見你哋真係好慘,本身有錢嘅就輸晒,冇錢嘅就欠人錢,有啲就搞到妻離子散,其實有冇諗過將自己嘅資源好好地運用,起碼換來自己嘅自由
呢啲只係你自己寫照啫
我玩股票賺左兩層樓

引用:
原帖由 mingtak75 於 2019-2-11 11:07 PM 發表

倫敦金?
香港人以前不會乞求政府4000元的,現在是要同大陸人爭公屋,點解行到今時今日E個惡果,係因為大部份都係賭仔,不求上進,偷呃拐騙

引用:
原帖由 莊家本善良 於 2019-2-11 11:15 PM 發表

香港人以前不會乞求政府4000元的,現在是要同大陸人爭公屋,點解行到今時今日E個惡果,係因為大部份都係賭仔,不求上進,偷呃拐騙
香港人係貪心啲

年青人血氣方剛太性急了,激進等同自殺...

引用:
原帖由 莊家本善良 於 2019-2-11 11:12 PM 發表

我唔知這裏有冇人成功,將所有投資在自己身上,自由就會出現
我信自已.投資正股沒輸過大錢

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。