• 瀏覽: 6,072
  • 回覆: 7
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 野性的金牛 於 2019-2-11 03:54 PM 發表

係喇,睇呢個45仰角,呢期A50,冇睇見一根大長陽燭,唔會唞
d人硬係唔信中央救巿決心,明明個巿係中央操控都唔信,內券一早已見底反影

"最浪費金錢的方法,就是把它存起來"
"不懂借錢的人唔會發達,亂借錢的人很快破產"
"越跌越安全,越升越危險"
"cut loss short,let profit run"
"認清其假象,投入其中,在假象被公眾認識前退出遊戲"
"眾人恐懼,你應貪心,眾人貪心,你應恐懼"
熱賣及精選
引用:
原帖由 lforlotism 於 2019-2-11 04:24 PM 發表

咁講法就掂過碌蔗
但短勢應該差唔多,要調一調先

"cut loss short,let profit run"
引用:
原帖由 野性的金牛 於 2019-2-11 04:31 PM 發表

A股大藍籌夾緊淡倉
都唔明點解d人硬要同個庒鬥,明明中央一向都操控得好犀利,咩都做得出果隻

引用:
原帖由 野性的金牛 於 2019-2-11 05:02 PM 發表

沉大師粉絲個個訓身買熊沽貨,已走火入魔。
個條硬膠,死熊一面頸,完全無觀察,唔尊重巿場
跟佢果D正傻仔

引用:
原帖由 愚人之石 於 2019-2-11 05:15 PM 發表

我信A股見底.,但又點?

要回升先得吖。
買定等升啦
升左先追呀?

引用:
原帖由 lforlotism 於 2019-2-11 05:17 PM 發表

呢句中肯,但關鍵係貿戰同經濟,搭個台出黎幾高幾大都無用
最重要係D貨係咩人度

引用:
原帖由 lforlotism 於 2019-2-11 05:22 PM 發表

而家係升定追?
我一早已入滿
而家入亦未遲,李家誠三萬點一路買,佢條算死草會死錯人咩?
調整亦遲低吸機會

引用:
原帖由 lforlotism 於 2019-2-11 05:22 PM 發表

無人知
你見到呢度好多人講個股咩??
我十月尾叫身邊朋友買股,個個都西口西面,好似問佢借錢咁
你自己諗下D貨係邊個度啦
提示:當時恆指息率高過4厘

唔岩聽既,當我無講過,隨便你地做淡,但請緊嚴守止蝕
尤其企穩29129
學下尊重巿場,個庒唔係你同我

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]