註冊 登入

[樓市分析及CCL] TVB裝修節目,四個姊妹住一間房,都唔諗買樓

引用:
原帖由 tamashii_raoh 於 2019-2-10 10:17 PM 發表

節目入面話咁樣裝修大約5萬幾,見佢連地板都唔換,應該係慳得就慳嗰隻
同埋最重要一樣野,
全屋傢俬用宜家,
宜家傢俬出名易爛
過三四年又要全屋大裝

真係祝福佢哋

回覆 引用 TOP

精選樓盤
关你屁事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星星同學會 於 2019-2-10 09:03 PM 發表

頭先TVB裝修節目,
四姊妹加年輕父母話冇錢買樓,
四個姐妹要逼一間細房仔

裝修完,
四姊妹各自show自己個櫃
一打開,
三個家姐三個櫃入面滿載世界各地旅行的戰利品/精品/名信片

痴拎線
我當1次旅行洗1.5萬蚊,
目測三個家姐各自去過十幾廿次旅行,
15次 x 3家姐 x $15000 = $67.5萬

加上父母同仲有一個妺妹

如果佢地肯儲錢,六個人真係 ...
關你L事咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ngchunyim 於 2019-2-10 10:22 PM 發表

人地有有錢佬埋單

樓主死做爛做都未有樓,有樓果時又俾大陸女人呃唒
一世都上唔到港女
有有錢佬埋單就唔使四個一間房

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星星同學會 於 2019-2-10 09:03 PM 發表

頭先TVB裝修節目,
四姊妹加年輕父母話冇錢買樓,
四個姐妹要逼一間細房仔

裝修完,
四姊妹各自show自己個櫃
一打開,
三個家姐三個櫃入面滿載世界各地旅行的戰利品/精品/名信片

痴拎線
我當1次旅行洗1.5萬蚊,
目測三個家姐各自去過十幾廿次旅行,
15次 x 3家姐 x $15000 = $67.5萬

加上父母同仲有一個妺妹

如果佢地肯儲錢,六個人真係 ...
佢地個單位至少有5百幾實呎,公屋間隔又實用,當然唔搬啦

引用:
原帖由 9uphero 於 2019-2-10 10:20 PM 發表

四個人合計
冇幾多人年年去六萬旅行啦。🤣🤣🤣🤣🤣
可能一次用幾千銀呢。

引用:
原帖由 annabb 於 2019-2-10 10:23 PM 發表

冇幾多人年年去六萬旅行啦。🤣🤣🤣🤣🤣
可能一次用幾千銀呢。
你有冇睇過個節目,
四姊妹一打開佢哋個儲物櫃,
四個size唔細嘅儲物櫃
每個入面都鋪滿明信片同埋紀念品⋯

引用:
原帖由 9uphero 於 2019-2-10 10:25 PM 發表

你有冇睇過個節目,
咁代表要駛好多錢咩?多有多去小有小去。

引用:
原帖由 annabb 於 2019-2-10 10:26 PM 發表

咁代表要駛好多錢咩?多有多去小有小去。
我見當中有不少歐洲相⋯
我諗平極點都要萬幾啦

四條女八隻奶

引用:
原帖由 9uphero 於 2019-2-10 10:27 PM 發表

我見當中有不少歐洲相⋯
我諗平極點都要萬幾啦
去左旅行,點都好過九月買樓,宜家唔見一百萬,夠佢幾好去十年旅行啦。🤣🤣🤣🤣🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 annabb 於 2019-2-10 09:09 PM 發表

兩房單位咪又係四個住一間房🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
唔同人有唔同人生選擇,唔係淨係得買樓置業

魚拉突! 啪啪啪!

魚拉突! 啪啪啪!

魚拉突! 啪啪啪!
引用:
原帖由 keke009 於 2019-2-10 09:27 PM 發表

四個傻婆咁, 都唔知笑乜.
x2

回覆 引用 TOP

四姊妹有錢儲蓄都留返黎同男朋友計劃未來啦,同姊妹夾錢買樓,間樓到時點分呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9uphero 於 2019-2-10 10:25 PM 發表

你有冇睇過個節目,
一年去萬零蚊旅行一d都唔過份,買樓要冇得去,全球得香港人。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。