註冊 登入

[樓市分析及CCL] TVB裝修節目,四個姊妹住一間房,都唔諗買樓

係咪食唔到呢d質素既女先咁大陣酸味
人地有方法搵錢又要交代咩

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 水底浪漫的壽包 於 2019-2-11 12:08 PM 發表

如果嫁唔出呢!.
4個總有一個嫁得出掛?
有一個果樣ok架,應該跑得出

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星星同學會 於 2019-2-10 09:03 PM 發表

https://www.mytvsuper.com/tc/result/dreamhomedecorsr140001_119674/419856

頭先TVB裝修節目,
四姊妹加年輕父母話冇錢買樓,
四個姐妹要逼一間細房仔

裝修完,
四姊妹各自show自己個櫃
一打開,
三個家姐三個櫃入面滿載世界各地旅行的戰利品/精品/名信片

痴拎線
我當1次旅行洗1.5萬蚊,
目測 ...
全部錢去晒旅行, 點有錢買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-2-11 08:03 PM 發表

咁后生得三皮以下,仲要小學,甚至未轉正式

其他可能系一兩萬文員…乜原來空姐?有提咩,初職得萬五蚊炸喎好似
咁如果又教中學又做空姐又唔同講法喇

回覆 引用 TOP

可能等嫁咪唔買囉

無論成敗最後 能夠開懷 才是至成功
沿途越有希望 才越有望 誰及我相信
幸福要問自己 不必強求 運氣會贈送

<守護她的51種方法>

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 回不去 於 2019-2-10 10:13 PM 發表

人地自然會同男朋友或老公計劃,你係乜水,關你乜事
都唔關你事架,你又比意見
關你咩事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星星同學會 於 2019-2-10 09:03 PM 發表
https://www.mytvsuper.com/tc/result/dreamhomedecorsr140001_119674/419856

頭先TVB裝修節目,
四個姐妹要逼一間細房仔

裝修完,
一打開,

痴拎線
目測 ...
旅行可以有平有貴,我好多時都係1萬蚊內2個人全包。
加上人地無話買唔起樓

回覆 引用 TOP

其實不止改善居住環境,還影響將來就業的能力。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 annabb 於 2019-2-10 21:08 發表

乜原來香港d樓咁平咩?去小兩次旅行就買到???
你講得冇錯 去少兩轉旅行的確買唔到樓

但係樓主講個重點係心態問題

就好似考試讀書一樣 唔係考試前一晚抱下佛腳就可以合格 要高分升班上大學係要靠平時持久努力

YO !!

回覆 引用 TOP

10個女仔9個係月光

回覆 引用 TOP

引用:

頭先TVB裝修節目,
四個姐妹要逼一間細房仔

裝修完,
一打開,

痴拎線
目測 ...
六人合資,变成六個仇人

回覆 引用 TOP

女係會嫁出去,住老公,點解要買樓?

回覆 引用 TOP

裝修節目 點解要討論買樓 ?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Western_Sausage 於 2019-2-11 12:28 AM 發表

四姐妹寫哂
浪費人頭,而且結婚再買點算??做擔保都唔掂,要扣成數㗎

引用:
原帖由 9uphero 於 2019-2-11 01:25 AM 發表

一家人都咁擔心,唯有以後一齊瞓一間房
真係不要買。
結婚2邊供就真係樓奴了。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。