註冊 登入

[其他] 荃灣韻濤居好住嗎?

三房唔好住

回覆 引用 TOP

精選樓盤
韻濤居,想當年第一次入飛抽私人樓就係佢,可惜抽唔中

上到la,962b又有位,好快上橋

附件

2019-2-11 10:49 PM

http://n2.hk/d/attachments/day_110511/20110511_b0c2c1a8bcf11830f8a6U0QaGKvC1sL5.jpg

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 吾係磚家 於 2019-2-11 08:11 PM 發表

d 麗城打手成日9 up 當秘笈, 扮晒西鐵盤, 行幾分鐘到, 真係識既就笑死, 唔識既俾你累死

回應返樓主的問題:
麗城唔係冇優點, 則靚, 部份單位可以有東南永久海景
韻濤居既則冇麗城咁好, 睡房冇咁見洗, 景觀打和, 但樓底高過麗城, 可以做地台, 麗城就唔得喇, 樓底太矮
韻濤居會新淨啲又有室內泳池, 交通就兩個盤都要駁腳去地鐵站, 不過韻濤居會近西鐵小小既 ...
師兄呢d是真實説話! Thanks
樓主自己參考一下或許自己行一次睇樓便清楚明白!

回覆 引用 TOP

得3房望海,其他望返入麗城,對著對面D樓,認真麻麻。商場食野選擇唔多,留下對面間惠康超細間。成個麗城又唔比養狗。出荃灣要接駁車。屋苑架穿梭巴士每班等30分鐘,等黎都晒氣。
講室內,嗰廳都仲算正常,但係D房就好多斜角好晒位。主人房嗰套廁真係好細好逼。唔知係間隔問題定係點,成間屋一d都唔夠光猛,感覺真係麻麻。

回覆 引用 TOP

韻濤居OK, 但依家最少要700萬2房

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-2-10 09:43 PM 發表

𩐳濤只是細盤傘,不如買海之戀
都未過3年

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cheung0102 於 2019-2-8 02:41 PM 發表

如題
另外想問一下6百萬樓下兩房仲搵唔搵到?
正所謂中產就要住返中產區
首選荃灣西區五大巨頭盤
全城滙(一層只有4至5伙)
海之戀
柏傲灣
御凱
萬景峯

銀彈不足就可以先買荃灣西中心点周邊其他物業進駐咗荃灣西區以下屋苑先
進階版
環宇海灣
爵悅廷
樂悠居

入門版
荃灣廣場
灣景廣場

基礎版
海濱花園
祈德尊新邨
海灣花園

回覆 引用 TOP

麗城會好啲

Margaret

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-2-10 09:46 PM 發表

麗城區真的隠世豪宅,環境好,大媽少
但同時又可以連結荃灣
麗城都豪宅?

韻濤算新淨,又有泳池等設施,但隔離工廠大廈重有做染布,周不時傳陣怪味都幾難頂

回覆 引用 TOP

舊, 交通不太方便

我是C妹

回覆 引用 TOP

我都實地行過,由麗城行5分鐘到西鐵肯定唔得。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cheung0102 於 2019-2-11 04:47 PM 發表

麗城會唔會好殘好舊?
麗城同韻濤兩房望海分別做緊咩價?
我見樓下有小巴出荃灣都幾方便
浪翠好似遠左啲🤔?
你等車, 吾方方便, 我去入面一間beauty shop 做facial, 荃灣有其他分店, 但面積細, 所以, 我就走入麗城做facial, 地方大d, 我做完左等好耐先有車出番綠楊, 西鐵不是係人岩搭, 我坐港鐵。
深井我就住過10年, 好靜但交通好煩, 個時年青, 屋企人有車,車出車入, 但如果要上班, 自己要預下上下班時間, 化吾化算, 住深井有車會好d, 但環境比荃灣市中心好,靜好多, 要取捨!🤔

我是C妹

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cheung0102 於 2019-2-11 04:47 PM 發表

麗城會唔會好殘好舊?
麗城同韻濤兩房望海分別做緊咩價?
我見樓下有小巴出荃灣都幾方便
浪翠好似遠左啲🤔?
韻濤真心好住,以前住過。會所有恆溫泳池,自設村巴,行去西鐵最近,樓下有巴士小巴出沙田尖咀港島,幾好

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。