註冊 登入

[其他] 荃灣韻濤居好住嗎?

引用:
原帖由 鵰漆里 於 2019-2-11 04:08 PM 發表

全程暴曬,15分鐘已算快
15分鐘算好快下20分鐘會比較合理, 而呢個時間都仲未計行到你自己果座同埋搭𨋢時間, 仲有落西鐵嘅時間
如果計點到點(屋企門口到西鐵月台,25~30分鐘一定走唔甩), 所以除非天氣好舒服如果唔係一定係要搭車

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 stman919 於 2019-2-11 03:42 PM 發表

D 有心人成日都話麗城行去荃西只要五分鐘,真落力
車程就得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-2-11 02:25 PM 發表

典解你行得咁慢
香港站行去中環站你就嗌辛苦, 行露天1.1公里你就話"行"5分鐘係咩玩法?

回覆 引用 TOP

5 分鐘跑都未必到啦
9 up

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-2-11 04:06 PM 發表

15分鐘?慢成咁
你之前話荃灣西地鐵站出行去柏傲灣都要五分鐘啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lkslls 於 2019-2-11 07:56 PM 發表

5 分鐘跑都未必到啦
9 up
d 麗城打手成日9 up 當秘笈, 扮晒西鐵盤, 行幾分鐘到, 真係識既就笑死, 唔識既俾你累死

回應返樓主的問題:
麗城唔係冇優點, 則靚, 部份單位可以有東南永久海景
韻濤居既則冇麗城咁好, 睡房冇咁見洗, 景觀打和, 但樓底高過麗城, 可以做地台, 麗城就唔得喇, 樓底太矮
韻濤居會新淨啲又有室內泳池, 交通就兩個盤都要駁腳去地鐵站, 不過韻濤居會近西鐵小小既

引用:
原帖由 lkslls 於 2019-2-11 07:56 PM 發表

5 分鐘跑都未必到啦
9 up
5分鍾保特都可能忟忟地!

唔好聽廢米吹水, 佢就嚟吹到麗城有西人保安, 西鐵站上蓋.

回覆 引用 TOP

韻濤行去荃西應要20分鐘,全程露天,行出荃灣站就25至30分鐘,你預咗大部份時間都係小巴/巴士出入。

可能好多人唔知,由荃灣中心行去荃灣/荃灣西仲舒服過由韻濤行去。

講返韻濤,細單位好似全部向工廠/馬路,你可以留意吓接唔接受到。

食方面,樓下叫做有少少選擇,附近都有面包店,但就唔係撘車位置,買餸就附近有恵康百佳街市。

總括而言,不過不失。

引用:
原帖由 Ho72681 於 2019-2-11 06:55 PM 發表

不如麗城
麗城正,麗城勁,麗城無得頂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cheung0102 於 2019-2-8 02:41 PM 發表

如題
另外想問一下6百萬樓下兩房仲搵唔搵到?
麗城隔泥,唔介意要駁程車可以叫靜中帶旺

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gonazn 於 2019-2-11 08:29 PM 發表

韻濤行去荃西應要20分鐘,全程露天,行出荃灣站就25至30分鐘,你預咗大部份時間都係小巴/巴士出入。

可能好多人唔知,由荃灣中心行去荃灣/荃灣西仲舒服過由韻濤行去。

講返韻濤,細單位好似全部向工廠/馬路,你可以留意吓接唔接受到。

食方面,樓下叫做有少少選擇,附近都有面包店,但就唔係撘車位置,買餸就附近有恵康百佳街市。

總括而言,不過不失。 ...
𩐳濤則衰,而且都吾后生了,盤又細

有凑味

麗城應值荃西三寶一倍以上

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-2-11 08:33 PM 發表

𩐳濤則衰,而且都吾后生了,盤又細
開則呢樣野都仲有得補救所以我好少會提,坐向地點配套就冇得變或者好被動所以要多留意

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。