• 瀏覽: 114,543
  • 回覆: 16
  • 追帖: 12
引用:
原帖由 wahcli 於 2019-3-30 10:31 PM 發表

如果你有興趣及有時間,可以聯絡有關重組及臨時清盤的負責人(德勤),參加及出席他們的報告會或提供意見,亦可以從中獲得第一手的消息。
師兄~德勤方面仲聯絡到咩? 唔係已經轉左VMS?

引用:
原帖由 wahcli 於 2019-4-6 01:11 AM 發表

根據港交所上市規則,任何董事辭任都要公佈,並提供至少一個理由。所以相信這辭任理由是該位董事在辭任信件的主要內容,現在只是搬字過紙,否則如果出現不同版本恐怕再加添更多麻煩。
另一方面,此亦顯示內部有不少紛爭,更可能有兩批人在爭權,成王敗寇,退出的就要找個理由下台,現在不唱衰還待何時? ...
依家稿成咁,順理要凍結其資產,包括內地項目,拉埋個大股東! 好明顯官商勾結

引用:
原帖由 traktorstudio 於 2019-4-6 08:17 AM 發表

依家稿成咁,順理要凍結其資產,包括內地項目,拉埋個大股東! 好明顯官商勾結
師兄~所以我地持有人唯有齋等ma?

引用:
原帖由 traktorstudio 於 2019-4-17 11:49 PM 發表

師兄~所以我地持有人唯有齋等ma?
講真已經過左成年,忍耐都有一定限度!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 惠康 於 2019-5-11 10:53 PM 發表

都就快到期,要被強制除牌了
清盤又延到7月尾,如果除牌就玩完

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 義勇群英 於 2019-5-21 03:05 PM 發表

師兄,請問有無新消息?謝謝!
究竟復唔復到牌?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wahcli 於 2019-6-13 02:09 AM 發表

無,情況不容樂觀。
師兄~等待都有個期限! 相信債權人都係~香港係有法律可言~ 點都要做出個交代係埋?

引用:
原帖由 義勇群英 於 2019-7-16 03:19 PM 發表

完全無消息,死得
月尾定生死

引用:
原帖由 excavation 於 2019-7-20 11:26 AM 發表

我個人早已判了新昌死刑... 爛賬撥備了 😞
師兄~咁又係 上市公司電話都cut埋 !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wahcli 於 2019-8-19 09:29 PM 發表

我不知道。
上個月有場外交易,成交價比停牌前下跌了92%,可以作為指標。
所以相信都會成為“仙股”。
師兄~今日hkex已經取消其復牌地位~係唔係已經判左死刑? 定係日後覆核有一定通融期限呢? 多謝

究竟依家係除左牌定點?

新昌呢單野,好能黑! 黑到爆

引用:
原帖由 山邊橙色手袋 於 2019-11-6 07:52 AM 發表

大家有冇收到新消息?
現時管理層基本全部炒晒,真係唔知未來發展成點

引用:
原帖由 traktorstudio 於 2019-11-24 10:36 PM 發表

現時管理層基本全部炒晒,真係唔知未來發展成點
取消上市,基本上冇人理!間公司基本上係廢~完全冇誠意解決問題!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wahcli 於 2019-12-21 11:17 AM 發表

最新消息:
上市的覆核聆訊已於2019年12月17日舉行,並決定維持取消上市決定,根據細則6.01A(「上市覆核委員會決定」),公司上市地位將會被取消。
公司正在獲取法律和專業建議,並將決定採取適當的步驟,包括但不限於對上市覆核委員會決定申請覆核。
倘有任何重大發展,本公司將根據上市規則的規定於適當時候另行刊發公告。 ...
各位師兄~債券違約多時! 加上退市!我地仲有幾多權益可以爭取呢?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]