[新盤] Live 直擊大埔天鑽 第一輪售樓現場

引用:
原帖由 跑步人生 於 2019-1-12 09:59 AM 發表

之前俾淡淡一直唱衰, 隔涉, 行成30分鐘先到鐵路站, 乜都冇等等

如果最後一Q清, 真係情何以堪

4百幾萬上車盤, 有3百幾呎, 根本係好好既單位,

你話隔涉, 唔近鐵路都好, 幾多呢類既盤近年放盤咪一樣賺過百萬 ...
AA 當然幾隔涉 都同客講 好啦

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 禾哥 於 2019-1-13 03:48 PM 發表

一張已是你一年amount
有圖先有真相

回覆 引用 TOP

賣得晒又點??

引用:
原帖由 morningticket 於 2019-1-13 04:09 PM 發表

賣得晒又點??
證明剛需勁

引用:
原帖由 kkchan905 於 13-1-2019 10:10 AM 發表

請教各位大大,天鑽和白石角比較,那一個盤交通配套較佳?

通常去旺角和中環和港島東多。
白石角會比較好,而且2030+好大機會有白石角站

引用:
原帖由 pig.red 於 2019-1-13 01:05 PM 發表

5,6,7,8座最近正門
不過唔知行落火車站係咪由正門出發姐
如果係1座有出口就正,下面行去荔枝山及運頭塘邨好近,果度係有緊急車路出入口(現在地盤有)。

回覆 引用 TOP

買得大埔,白石角,點解唔去樟樹灘睇下村屋!七百尺,五百幾,八千蚊尺,無管理費,新路新橋又靚,低密度!性價比一流

如覺得有道理!幫忙按一下笑面公仔,謝謝
引用:
原帖由 七個可愛的羊羊 於 2019-1-13 04:10 PM 發表

證明剛需勁
什麼剛需

如果有
就唔会新搂加優惠減價
推廣.推消

剛需只是一張包装纸
用來作推廣用

回覆 引用 TOP

謝謝分享

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbq323 於 2019-1-14 12:26 AM 發表

買得大埔,白石角,點解唔去樟樹灘睇下村屋!七百尺,五百幾,八千蚊尺,無管理費,新路新橋又靚,低密度!性價比一流
我住左大埔超過20年都未去過樟樹灘

anyway 村屋當然正啦,唔介意生活配套,自住係一流

引用:
原帖由 jimmykiss 於 2019-1-14 08:29 AM 發表

我住左大埔超過20年都未去過樟樹灘

anyway 村屋當然正啦,唔介意生活配套,自住係一流
係正中大新校舍對面,新政府路,有大型政府停車場,政府路四通八達,低密度,一定唔會有路權,泊車問題,而且那裡超過一半是非原居民,沒有村霸問題!
而且那裡不用交天價管理費,呢個先至是重點
生活配套,踩單車去科學園唔使十份鐘,有超市有酒家食肆,銀行,
開車出大埔,沙田,都是十分鐘以內
我住了幾年真心覺得唔錯,不過仔仔上小學唔方便,所以搬咗去大圍,
第時如果仔考到中大一定搬返去

如覺得有道理!幫忙按一下笑面公仔,謝謝
引用:
原帖由 bbq323 於 2019-1-14 09:47 AM 發表

係正中大新校舍對面,新政府路,有大型政府停車場,政府路四通八達,低密度,一定唔會有路權,泊車問題,而且那裡超過一半是非原居民,沒有村霸問題!
而且那裡不用交天價管理費,呢個先至是重點
生活配套,踩單車去科學園唔使十份鐘,有超市有酒家食肆,銀行,
開車出大埔,沙田,都是十分鐘以內
我住了幾年真心覺得唔錯,不過仔仔上小學唔方便,所以搬咗去大圍,
第時如果仔考到中大一定搬返去 ...
咁好似都幾隔涉喎,始終唔近鐵路 而且要上山,無管理費都係賣點之一,我間村屋個個月收成千蚊管理費,實情都無管過啲乜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tc_rolex 於 2019-1-13 08:55 PM 發表

白石角會比較好,而且2030+好大機會有白石角站
巴士站就有,鐵路機會就微乎其微,其實白石角咁多戶,商機無限,點解唔起返個大商場呢

引用:
原帖由 jimmykiss 於 2019-1-14 01:27 PM 發表

巴士站就有,鐵路機會就微乎其微,其實白石角咁多戶,商機無限,點解唔起返個大商場呢
白石角入伙後會迫爆大埔d食肆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jimmykiss 於 2019-1-14 01:27 PM 發表

鐵路其實前幾年有申請過, 但因為政府覺得太少需求所以BAN左, 但依家多咁多住戶, 至少出沙田/大學既巴士小巴班次會增加, 有埋個白石角站就真係BONUS了

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。