註冊 登入

[新盤] Live 直擊大埔天鑽 第一輪售樓現場

引用:
原帖由 七個可愛的羊羊 於 2019-1-12 11:46 PM 發表

你好有信心
劈2成8000票都賣唔晒,好危

精選樓盤
好似最后叫到二千幾票,都冇一Q清,賣淨17間

引用:
原帖由 wahaha97 於 2019-1-12 11:09 PM 發表

news 話2.6

【新盤開售.不斷更新】天鑽累沽逾九成單位 即日加價加推162伙
http://s.nextmedia.com/realtime/ ... 5342&a=59133904
加3個佣?

引用:
原帖由 plover 於 2019-1-13 09:41 AM 發表

加3個佣?
今次賣得9成咁差,加3個佣應該只賣到9成9

回覆 引用 TOP

請教各位大大,天鑽和白石角比較,那一個盤交通配套較佳?

通常去旺角和中環和港島東多。

引用:
原帖由 kosumo 於 2019-1-13 09:25 AM 發表

即仲有6000票

引用:
原帖由 taibenchan 於 2019-1-13 08:59 AM 發表

劈2成8000票都賣唔晒,好危
剩幾伙叫賣唔曬?
等於你食飯剩幾粒,你阿媽鬧你食唔晒

引用:
原帖由 kosumo 於 2019-1-13 09:25 AM 發表

你真是有病,一房二房賣晒,三房高層都賣晒,賣唔晒只係低層既三房。
一房兩房一般都係靠上車客投資者,清晒,代表有吸引力,而且大埔分支家庭多,再推一房兩房我都肯定清得晒。

邊個會買三房 ? 換樓客囉,高層賣晒,低層賣唔去,代表有錢人只買優質貨。

不唱好唱淡,只講客觀事實

利申,頂唔順大埔交通,黎緊會搬去沙田

引用:
原帖由 最緊要夠癈 於 2019-1-12 09:02 AM 發表

咁貴都買?仲要山旮旯,要負責斜坡維修管理費一定好貴
算平

引用:
原帖由 dodolun 於 2019-1-13 11:16 AM 發表

你真是有病,一房二房賣晒,三房高層都賣晒,賣唔晒只係低層既三房。
一房兩房一般都係靠上車客投資者,清晒,代表有吸引力,而且大埔分支家庭多,再推一房兩房我都肯定清得晒。

邊個會買三房 ? 換樓客囉,高層賣晒,低層賣唔去,代表有錢人只買優質貨。

不唱好唱淡,只講客觀事實

利申,頂唔順大埔交通,黎緊會搬去沙田 ...
哈哈鍵盤戰士既思維,正常人好難明架,就算賣淨一間,都會開post 「 咁都清唔到 molamola 等坐艇」 幾好笑架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andylau2014 於 2019-1-13 11:18 AM 發表

算平
預計 4.5-5蚊,合理水平

回覆 引用 TOP

相信第二輪再入飛既購買意欲會超高,當中包括:

1)第一輪無份或者號碼太後既揀唔到果班。
2)想睇定啲,唔知銷情如何,錯過第一輪入飛。
3)鄰近外區客睇晒咁多新盤,比較之下CP值最高依然係天鑽
4)呢一刻先知9分鐘真係行到去火車站既人

我估1房2房首兩個鐘內必清 下回自有分曉

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-1-12 09:05 AM 發表

位置比起嵐山好得多,12K唔貴了,大埔好多無新盤,好多大埔分支家庭會買!
白石角多盤到呢⋯⋯

恭賀發展商賣盤套現成功!再投新地 聘請建築工人,建築職員及其他工程 專業職系, 就業率保持ok。明年 發展商職員 花红加薪更勝今年!😍😍😋😁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要夠癈 於 2019-1-13 12:08 PM 發表

白石角多盤到呢⋯⋯
多到好誇張 今次仲消化左一部份購買力

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。