註冊 登入

[其他] 海之戀玩完

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-1-14 05:59 PM 發表

人地柏傲灣向西海
向西曬死人

熱賣及精選
引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-1-14 06:05 PM 發表

人地住個個都唔介意,你反而介意?
海之戀:吾靚起得,附近人多,冇卡屎,長則放不到沙發,出入𨋢麻煩,臭,樓底矮,無黑人保安,管你廢貴。只是將環宇copy and paste,建築質素差。

柏O:吾靚起得,冇卡屎,冇廚,海景向西,臭,樓底矮,無黑人保安,管你廢貴

GY:附近勁低端,同瓏X比無得比,窗細,樓底矮,要先上平台,所謂靚景只是郊區綠草一片晚上黑媽媽,無卡屎黑人保安,管你廢貴,內櫳好細

引用:
原帖由 2019114 於 2019-1-14 06:15 PM 發表

錢夠既,當然系望海啦,,曬下,其實沒咩所謂啊,衫都易干D
將缺點說成優點

引用:
原帖由 2019114 於 2019-1-14 06:27 PM 發表

有海風既曬,其實沒所謂既。全香港夏天既時候,有邉個地方唔熱呢,,商場問題就見仁見智啦,我中意翻到屋企清淨,樓下沒商場真係好安靜既
烈日之下,乜風都冇用,間屋慶嘅,
而且夏天根本冇風,系開冷氣都解決唔到

引用:
原帖由 2019114 於 2019-1-14 06:34 PM 發表

其實住落就知道唔差,10月收樓既時候都30幾度,中午上去開個冷氣其實OK,何況佢雙層玻璃,沒想象中甘曬,,可能我又都中意太陽,所以向西呢個問題真係唔大,,對我來講。 ...
你吾可以全年吾開窗,所以三層也冇用

引用:
原帖由 國民的鏟屎官 於 2019-1-14 06:54 PM 發表

你半價放呢度大把人排隊,係咪半價放呀,食藥未?
半價都貴,三折就參吾多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-1-14 07:50 PM 發表

有幾難,我日日都搭緊
乜你咁冇卡屎,要迫地鐵聞人臭胡

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-1-14 08:09 PM 發表

好過有人要住劏房
住劏房都大把人有司機,好心你見識下,井蛙

引用:
原帖由 春天粗俗的甩頭 於 2019-1-14 08:49 PM 發表

劏房都唔平
有卡屎過住元朗天天迫車長途跋涉聞人臭胡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 春天粗俗的甩頭 於 2019-1-14 09:22 PM 發表

其實返工都佔大半時間 仲有幾多時間係屋企
要番工已經無卡屎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-1-14 10:10 PM 發表

元朗15分鐘就到美孚,有幾漫漫長路呢
好心你積D陰德,日日誤導人,15分鐘由屋企去上車都未上到

回覆 引用 TOP

住海之戀郊區要轉三次先去到中環
附近又多大媽
荒地一片,冇配套

引用:
原帖由 stman919 於 2019-1-15 11:02 AM 發表

麗城你都話好,竟然話海之唔掂
麗城是荃灣皇牌,請不要用新晉屋苑比擬根本冇得比
麗城應該值荃西一倍以上

引用:
原帖由 KAZ327 於 2019-1-15 03:16 PM 發表

一個得層樓退左休冇收入拎緊資助既亞婆係有錢定冇錢?

自住樓係唔計入資產的
睇野唔好咁表面
評核一個人嘅卡屎:
以例如40丶50OUT 計所有身家包括自住,扣除銀行欠款,淨資產額

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eripo 於 2019-2-26 09:00 AM 發表

長實商場會有期望架咩
荃灣大把商場,又有街市,怕乜

最重要系有海景,新,上蓋,轉手快

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。