註冊 登入

[其他] 海之戀玩完

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-1-11 10:48 PM 發表

荃灣完勝美孚百倍
美孚完勝啟德千倍

回覆 引用 TOP

精選樓盤
咁唔知如心有會唔會延遲?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-1-11 09:33 PM 發表

downtown、凱滙賣得咁平,你刺激過度?一早話東九係唔值20k,叫你唔好入天寰架啦

請勿放棄治療,保重呀,米兄
強迫症患者需要多一點體諒與關懷

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dance5 於 2019-1-11 10:00 PM 發表

支持你,睇好新西九西!
九龍站、南昌站、荃灣西、元朗、屯門!

機場、高鐵、港珠澳!
明眼都人知道香港西部(包括新西九西港島西)才是明日主調

回覆 引用 TOP

其實基本上有條件嘅中產人士
基本上一定係要住荃灣西。。。
一定。。。係一定揀荃灣西。。。
我強調係荃灣西,不是荃灣

就好似旺角奥運站一帶物業稱呼叫奧運
但不是旺角或大角咀
(旺角代表雜、舊殘、奥運區代表高端中產生活區、荃灣西與荃灣亦與奥運區與旺角一樣道理)
而觀塘区、則舊区、殘、雜、公屋圍城……低端人口雲集、而且MTR更是露天……一打風便停駛……

在荃灣西高端中產生活區一帶定居
必須選擇以下龍頭屋苑或呢啲屋苑嘅附近。。。
入埸價二萬一呎以上 十分超值

全城滙(一層只有4至5伙)
海之戀
柏傲灣
御凱
萬景峯

銀彈不足就可以先買荃灣西中心点周邊其他物業進駐咗荃灣西區先

荃灣西站中心点附近全是大型私樓屋苑群 無大型公共屋邨,近年少見。特別現今加強建公屋區政策,連啓德也被公屋包圍,更顯得荃灣西區地段更顯珍貴。

再睇返。荃。灣。西,全中產社區,人嘅質素有保證,治安良好,配合完善海濱長廊、數个巨型綠化度極高公園。樓下的碼頭更有船前往寧靜海灘、使大人、小孩、老人均能在一个高質素社區愉快、健康生活。

配合完善的交通(的士、巴士、鐵路、船等等),去邊都得十分方便快截,附近超多高質素分支家庭,承接力超強
全港最巨型數百萬尺大型商場群,衣、食、住、行足不出户樣樣齊,配合全港最大最完善的巨型天橋系統(仍在陸續擴建),無懼風吹雨打、高温烈日,均能安全、舒適享受上述各種!

而且亦連接各街市、舊區各種平價民生衣、食、住、行。亦樣樣齊,價廉、物美,穿梭新舊交融。
巨型商業群及更新中的眾多即將落成的甲級商厦、酒店等。享受完善、方便的就業、事業發展機會。

配合近在眼前的完善鐵路網、巨型巴士總站出入港、九、新界、均亦可以在15~30分鐘內舒適到達。
配合沙中線、高鐵、港珠澳大橋、機埸新路
完全可30分鐘內直達東九核心、22分鐘直達港島核心。20分鐘出入機埸,超級方便往返內地。

而且打風亦無有怕……地鐵因在地底,仍然開放,前往港島、東西九龍、亦無問題、加上身在避風塘海峽,完全不用擔心強風或海水沖上岸損毀家園!前方亦有青衣島作天然屏障……

而且防守力強……就算金融風暴都唔怕啦
正常人都識揀啦……

回覆 引用 TOP

等下啦,樓主

回覆 引用 TOP

荃灣人要去青衣買嘢?掉轉就差唔多

回覆 引用 TOP

紅眼人既乜都係攻擊理由

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-1-11 08:25 PM 發表

估計可能2047先開
西鐵又吾知會否延期通車
附近大媽又多
你入左結界

愿諒米兄啦,佢早幾年賣左荃灣樓變左苦難人,之後高價買左啟德三房,又變左有米兄

點知近排東九新盤凱滙、downtown 38屢創新低,對佢打擊好大
引用:
原帖由 RMelb 於 2019-1-12 08:03 AM 發表

你入左結界

會不會是賣給置富

又可能永遠唔會開
引用:
原帖由 wilsonpooh 於 2019-1-12 08:23 AM 發表

會不會是賣給置富

回覆 引用 TOP

會唔會跌

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-1-11 10:41 PM 發表

真市區首選啟德坊三房
公屋區不了,不如入天水圍買,仲平啲

誠哥!

凡事量力而為.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。