註冊 登入

終於出壞消息拉😎 熊軍見光明

大戶要個市升:
壞消息=市場已消化
無消息=好消息
好消息=好消息

精選樓盤
引用:
原帖由 虎影俠 於 2019-1-11 08:40 PM 發表

真係慘 唔通真係27000見
認真,上次G20都可以Chok上272,今次只要正正常常無乜超大壞消息,應該上到28000

引用:
原帖由 wahing 於 2019-1-11 08:56 PM 發表

又捉人,仲要加埋下星期:英國脫歐……真係超級壞消息啦

你放心啦,下星期,一定會跌
港股係咁易玩就好了

個個都等個市跌,個市就回一回,磨一磨,再挾上,等啲淡友頂唔順走晒啲put輪熊證,到時先會跌㗎

引用:
原帖由 港式片皮鴨 於 2019-1-11 11:23 PM 發表

一星期升咗1800, 過年前仲有三個星期,上29000冇難度
認真,其實個市點都會回一回,但如果下星期頭企得穩262,下一站就係272,月尾280做期結同二月淡倉,應該差唔多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 華爾街狼狼 於 2019-1-11 11:46 PM 發表

唔係32000咩?
30樓上太多蟹貨啦,大戶邊有咁好心拉返咁高俾散戶走貨丫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wahing 於 2019-1-11 11:51 PM 發表

試過幾次恆指2萬6左右,我就買遠熊……講真由八月到而家,我未輸過(最多都係大閘蟹)次次都可以等到...跌落2萬5

不過買遠熊,本金大,利潤少……對我來講,好過冇囉

我冇諗過買牛熊證,可以幫我發達……只係工作枯燥,有樣興趣寄托下 ...
係,基本因素係差,個市大方向都應該會跌,但呢個幾月實在太多散戶做淡啦,個市應該會chok上多啲,殺多啲淡倉再俾落

加上最近中美有一啲所謂嘅利好消息,侵侵又生性咗,無咁想打中國,咁大戶咪用呢一堆消息黎挾高個市囉

而家要做返啲好倉,等淡友驚啦,到時再開淡倉

一係好似你咁入遠熊 起碼2000點以上,貴,但安全

引用:
原帖由 wahing 於 2019-1-12 12:00 AM 發表

我26400點左右 入咗10手( 3萬點死亡 熊)

打算上到2萬7左右,再入10手囉……如果真係升得咁犀利,上到2萬8 ,再入20手,應該都有錢賺掛 ...
夠穩陣!

我都預佢上28000先會再跌

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。