註冊 登入

[樓市分析及CCL] 誠哥真係真心愛香港,提醒大家買樓小心

本主題由 miss5 於 2019-1-11 11:31 PM 打開

誠哥真係真心愛香港,提醒大家買樓小心 E-mail 此主題給朋友

誠哥都唔睇好,我梗係信誠哥啦,信硬膠好已經蟹左喇

精選樓盤
怨我講句 你應該係果d廢男 冇錢買但又抵得人地有樓既男人

嚴禁任何Facebook 簽名檔,再違規禁言處理

回覆 引用 TOP

不要怪我多口,好多人冇看清楚誠哥原文就當他撐樓市,其實並非支持樓市的言論,什麼全球低增長,形勢複雜,小心等等,大家請細味品嚐一下

引用:
原帖由 日照雷門 於 2019-1-11 07:57 PM 發表

不要怪我多口,好多人冇看清楚誠哥原文就當他撐樓市,其實並非支持樓市的言論,什麼全球低增長,形勢複雜,小心等等,大家請細味品嚐一下
高人講野梗係要細味下先領略到架啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 日照雷門 於 2019-1-11 07:57 PM 發表

冇錯!佢話今年樓價波動可圈可點。 講波動就好聽啲,其實就係暗示向下。

長實前主席李嘉誠預料,今年世界經濟環境複雜及差,可能有很多國家都要面對低增長,呼籲市民要小心。

李嘉誠又指,自己對香港樓市維持一貫的看法,贊成負擔得到分期付款、有能力的市民置業,但需量力而為;至於炒賣樓宇就千萬不可,因樓市波動會較厲害。他又指享受退休生活,亦感十分高興。

另一邊自己個仔入貨

引用:
原帖由 野人1 於 2019-1-11 08:38 PM 發表

冇錯!佢話今年樓價波動可圈可點。 講波動就好聽啲,其實就係暗示向下。
香港邊年唔波動?
唔係升就跌架啦

╫╫where is your vtec button? where is your rn car?  how did U fix the rear window button?╫╫
七羊箇d算唔算抵x死既炒家先?

我未見過有一個朝代, 會因為領袖身邊多左幾隻擦鞋狗而變得強大.
提示: 違規內容已被屏蔽
有隻井底蛙話自己做航空事業,查實係響英國某機場幫飛機洗機轆,即俗稱洗大輪
引用:
原帖由 吳廣治 於 2019-1-11 08:47 PM 發表

香港邊年唔波動?
唔係升就跌架啦
佢話睇淡今年經濟,跟住話波動大。咁你話波動喺指向上定向下?

X哥如果真係睇好樓市係唔會咁講野,唔信可以揾番09年上半年佢老人家點評論樓市(佢當時睇好),就知箇中分野。

回覆 引用 TOP

引用:

誠哥變廢淡?

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
淡淡自我解讀又一力作

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。