• 瀏覽: 129,805
  • 回覆: 363
  • 追帖: 12
引用:
原帖由 pooh1971 於 2019-1-11 01:53 PM 發表

極低層都幾差, 之前有層出租連平台, 但廁所成日塞 (水壓唔夠), 每2個星期仲要搵專人係平簷掃垃圾, 最困擾係怕飛人 (間歇性憂慮), 所以見好市時都走咗呢一件, 雖然之後無人頭買唔返  ...
有廁所水連米田共由厠座倒灌出來。

熱賣及精選
如果塞屎渠,低層首當其衝屎水倒灌

唔好講景觀或空中飛人 剩系曲位塞渠你都大穫

低層水壓夠 大到沖爆屎坑
二樓跳唔死 變凶機會細
唔識野

我買過三次樓,全部十樓以上,十樓以下吾買。

剛放盤,極高層向南海景,一放明日已經有人黎睇樓
引用:
原帖由 dance5 於 2019-1-11 01:15 PM 發表

當初為追求一線屋苑買了極低層,但放盤半年都係得幾個人還價!最後好好彩上年高峰期市價賣出。

經過今次教訓,情願買二線屋苑中高層都唔買一線屋苑低層 。 ...

🥜者清,局者迷🗨( ̄Д ̄)y🚬  克爾來福👩‍⚕️💉💉💪
✌️
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
引用:
原帖由 pooh1971 於 2019-1-11 04:37 PM 發表

另一間收租鳳凰層, 就係唔夠水壓, 要係天台加裝水泵, 盛惠$ 3xxx-
不過好彩用咗幾年都無再出問題
C兄、即係幾樓? 廿幾樓?

引用:
原帖由 PKdickson 於 2019-1-11 05:22 PM 發表

係非常臭, 對身體吾好, 低層多數出租, 但好少長租, 自用更少!
就算幾豪嘅豪宅都系咁,這是低層的先天缺陷,不過一般港人對廁所臭氣並不敏感,所以懶理

引用:
原帖由 KFCHUNG 於 2019-1-11 06:13 PM 發表

有廁所水連米田共由厠座倒灌出來。
試過2次 - 原因: 落大雨沖咗D垃圾, 塞住咗地下條大渠, 真係倒灌  

引用:
原帖由 gofreego 於 2019-1-11 06:39 PM 發表

C兄、即係幾樓? 廿幾樓?
頂樓對落一層

價錢反映左,買嗰個都預左

極低層
除非有平台
不然不會買

投資買中層,自住買高層

買來出租
低層會比高層回報好少少

其實低層有什麼不好,因本人一直住在低層

當然不計下面有公園和大媽個D

低層,一來平一折,二來行樓梯也可,當然不是行十層樓,或七層樓
如果無垃圾房,又不計屎渠倒流之類

高層,當然貴一折,二來一定要等lift
等下等下,都用左人生好多時間,如果你公司在五十樓,咁等lift, 坐和下, 日日和搭車由新界北返柴灣
人生很多時間浪費在交通上

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]