註冊 登入

[樓市分析及CCL] 千祈唔好買極低層 香討焦點

剩係日日俾蚊咬就夠慘,我之前住6樓,夏天日日被蚊咬,阿B成日腳都蚊赧

又嘈又多廢氣,班阿婆阿伯6點幾7點游水或者在樓下傾計,一定俾佢地嘈醒!

所以話過今世都唔再住低層,無錢寧愿住細D!
引用:
原帖由 三字中 於 2019-1-11 02:51 PM 發表

無一定低層唔好、睇價錢啦'、兇宅都有佢價值、有D 低層唔太差、平過高層幾成真係買得過

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 mj23sp33 於 2019-1-11 03:06 PM 發表

6樓樓下望吾到呀,當你8呎一層都48呎喎,天眼通咩
你由佢啦......佢隻係奇眼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dicdicgum 於 2019-1-11 02:40 PM 發表

咁如果要買特色戶買頂層連天咪仲好
價錢唔同啦,而且舊樓天台,易漏水,又熱。平台漏水都係樓下受。。。

回覆 引用 TOP

最慘應該係天宇海最低層, 喺馬路行過都見到屋入面

回覆 引用 TOP

有40層,13樓叫中層定低層?

回覆 引用 TOP

老豆教落,買樓唔好買最低五層。相信呢個觀念有好多香港人都有。

梗係望到,我從望露望落樓下都好清楚,樓下點解望唔到上黎?
引用:
原帖由 mj23sp33 於 2019-1-11 03:06 PM 發表

6樓樓下望吾到呀,當你8呎一層都48呎喎,天眼通咩

回覆 引用 TOP

依個真,依家好多無左4樓,有D仲從5樓起,其實即係一樓!
引用:
原帖由 青嵐 於 2019-1-11 03:16 PM 發表

老豆教落,買樓唔好買最低五層。相信呢個觀念有好多香港人都有。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lmichael 於 2019-1-11 02:16 PM 發表

我買過,要特色戶,有平台,呢d同榴蓮一樣,鐘意就搵來買,唔鐘意聽到就走。
對! 百貨應百客,買得特色單位都預左要撞客...

小弟自住就較偏愛買市區幾十年舊樓住,簡格好、交通又好,只係好少成交,年青買家一聽就嫌冇會所冇陽台,賣家好多一住幾十年認為係富貴屋、唔會賣走,結果買賣都少,當時想搵間中層開陽睇都唔容易(一係比好高溢價)...

一早就知la,好難放

回覆 引用 TOP

在考慮購入單位。 層數 > 座向

回覆 引用 TOP

一樓以上都OK

回覆 引用 TOP

住開最多得2層果d樓

回覆 引用 TOP

House全部低層

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 七個可愛的羊羊 於 2019-1-11 01:44 PM 發表

呢幾個月劈價盤全是極低層
吓,高中低全部劈劈劈喎
你無睇成交咩

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。