註冊 登入

[樓市分析及CCL] 千祈唔好買極低層 香討焦點

引用:
原帖由 dance5 於 2019-1-11 01:15 PM 發表

當初為追求一線屋苑買了極低層,但放盤半年都係得幾個人還價!最後好好彩上年高峰期市價賣出。

經過今次教訓,情願買二線屋苑中高層都唔買一線屋苑低層 。 ...
ESPM咪咁囉,昇悅居低層細兩房,陰功豬豬

回覆 引用 TOP

精選樓盤
我以前住8樓 1000呎 小強多到好似開Party咁。宜家換2000呎 搬到51樓 好好多

引用:
原帖由 香港進擊的龜頭 於 2019-1-11 02:34 PM 發表

買親一線屋苑低層嗰啲客都唔方係有好多實力. 
全部好驚青

回覆 引用 TOP

極低層有噪音,又大䴤,近園景又多蚊蟲!
牆身有比較厚,如果有平台,樓上又掉垃圾落來!
百害無利

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lmichael 於 2019-1-11 02:16 PM 發表

我買過,要特色戶,有平台,呢d同榴蓮一樣,鐘意就搵來買,唔鐘意聽到就走。
咁如果要買特色戶買頂層連天咪仲好

其實30年嘅舊樓高層水壓會唔會差d?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dance5 於 2019-1-11 01:15 PM 發表

當初為追求一線屋苑買了極低層,但放盤半年都係得幾個人還價!最後好好彩上年高峰期市價賣出。

經過今次教訓,情願買二線屋苑中高層都唔買一線屋苑低層 。 ...
頂樓, 低層都唔好買, 新手要知.

當年租樓, 我租過 6 樓, 返工時間, 等3架 lift 先入到....

若大廈有火警,低層容易逃生...

~ 下君盡己之力
             中君盡人之力
                   上君盡人之智 ~

回覆 引用 TOP

低層在廳睇電視,樓下睇到你咕咕

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bensonking 於 2019-1-11 02:41 PM 發表

當年租樓, 我租過 6 樓, 返工時間, 等3架 lift 先入到....
Thx for share

回覆 引用 TOP

頭5層真係唔好買, 有甲由, 搵專人黎清都清唔到
加上真係好多蚊, 加上夜晚經常聽到人拖急返黎..

晨早又多人講野

引用:
原帖由 csi300 於 2019-1-11 02:45 PM 發表

頭5層真係唔好買, 有甲由, 搵專人黎清都清唔到
加上真係好多蚊, 加上夜晚經常聽到人拖急返黎..

晨早又多人講野
當年我6樓, 樓下係巴士總站, 5:45 am 就好多開車聲, 仲要係勝利二型, 頭偈車,
嘈到拆天.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dicdicgum 於 2019-1-11 02:12 PM 發表

你以為喇。 係平賣都無人要呀, 好多人寧可比貴D買差D方向都唔買低層。 因為低層在任何時候都一定係出貨最後個批, 就算係內園都係咁話
真係, 用家寧願俾貴d都唔買低層

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bensonking 於 2019-1-11 02:41 PM 發表

頂層就睇番屋苑的新舊程度, 太舊的屋苑就怕保養唔好漏水

回覆 引用 TOP

窮人恩物..

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。