• 瀏覽: 103,618
  • 回覆: 363
  • 追帖: 12
當初為追求一線屋苑買了極低層,但放盤半年都係得幾個人還價!最後好好彩上年高峰期市價賣出。

經過今次教訓,情願買二線屋苑中高層都唔買一線屋苑低層 。

熱賣及精選
一早就知,極低層極難放,一般要低市價10~15%先放到!

其實最低5層都難放,我之前住過6樓(有1~5樓),極多蚊,樓下D人望下望下,又大塵全無私隱

依家住高層,完全無蚊,空氣好好多
引用:
原帖由 dance5 於 2019-1-11 01:15 PM 發表

當初為追求一線屋苑買了極低層,但放盤半年都係得幾個人還價!最後好好彩上年高峰期市價賣出。

經過今次教訓,情願買二線屋苑中高層都唔買一線屋苑低層 。 ...

價錢反映,低層開中層價咪無人問津

引用:
原帖由 dance5 於 2019-1-11 01:15 PM 發表

經過今次教訓,情願買二線屋苑中高層都唔買一線屋苑低層 。 ...
你算好彩

回覆 引用 TOP

呢幾個月劈價盤全是極低層

引用:

It is true ...

回覆 引用 TOP

咁你買入時, 都係平過市價買返黎架啦~賣出去平過市價係成正比的~

引用:
原帖由 IwinU 於 2019-1-11 01:50 PM 發表

咁你買入時, 都係平過市價買返黎架啦~賣出去平過市價係成正比的~
最慘我買入都係市價買

極低層都幾差, 之前有層出租連平台, 但廁所成日塞 (水壓唔夠), 每2個星期仲要搵專人係平簷掃垃圾, 最困擾係怕飛人 (間歇性憂慮), 所以見好市時都走咗呢一件, 雖然之後無人頭買唔返 

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-1-11 01:22 PM 發表

一早就知,極低層極難放,一般要低市價10~15%先放到!

其實最低5層都難放,我之前住過6樓(有1~5樓),極多蚊,樓下D人望下望下,又大塵全無私隱

依家住高層,完全無蚊,空氣好好多
...
係,我換左中層,已經極大分別。無蚊又通風,以前舊屋打風開窗都仲得!

回覆 引用 TOP

極低層真係唔好買, 就算好市都難走。

引用:
原帖由 二等公民 於 2019-1-11 01:42 PM 發表

價錢反映,低層開中層價咪無人問津
上年中層高層開破頂價!我就用市價賣出。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dicdicgum 於 2019-1-11 01:55 PM 發表

極低層真係唔好買, 就算好市都難走。
係,放左成半年先去到!仲要得幾個人還價。

爆屎渠、塞廁所

多餘,現在放什麼盤半年都很少人回價,除了大減價。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]