註冊 登入

中國起左一大堆鬼城冇人住

引用:
原帖由 ac_cml 於 2019-1-11 02:20 PM 發表

咁佢進駐左至少係真的...但人地唔會因為有個M 記就會買.

最少要進駐真功夫
不要說太遠。深圳車公廟豐盛彷就是沒什麼生意的商場。開時就有大家樂等但沒什麼生意

精選樓盤
引用:
原帖由 ac_cml 於 2019-1-11 02:24 PM 發表

係好難食, 但口大陸人口味, 幫佢地唔到

鬼城之說其實香港同外國都有新聞節目講過, 唔知可以點救佢地
大陸人都說唔好吃

引用:
原帖由 ac_cml 於 2019-1-11 02:28 PM 發表

永和就好食好多, 應該引入永和大王
我之前本想說永和給你說了。哈。永和少龍包十幾元一龍但一定好吃過香港60元一龍這間。還有面點王什麼都偷工。麵沒什麼材料。包沒什麼肉。。還收茶位

引用:
原帖由 ac_cml 於 2019-1-11 02:35 PM 發表

大家都係識食之人我地應該可以聯手拯救鬼城
我從前在連城新天地吃個一個皮蛋瘦肉粥只4元。但等同香港4碗這多。。

引用:
原帖由 wei200929 於 2019-1-11 02:41 PM 發表

港人平民真係好悲哀,幾代人供一套房,
關我春事。。我從前在香港債務重組過根本做唔到樓按。除了居屋外

引用:
原帖由 大力神909 於 2019-1-11 02:56 PM 發表

活化做旅遊景點
借給迪迪泥搞黑夜世界。中國全城哈囉喂

引用:
原帖由 路西法基金經理 於 2019-1-11 03:11 PM 發表

內房債息愈發債愈高息。
6%打問號8%要警惕10%預左違約。
共狗說大陸人同佢地大把錢。叫佢地共狗買哂去。。這有錢還發債幹嘛。。唔通可能是為了興趣

我絕對相信共狗所說。大陸是根本全沒有這些差不多沒人住的地區。。因為共狗太有錢早給他們買哂

引用:
原帖由 fatc7 於 2019-1-11 03:33 PM 發表

舊年去清軟已經係咁啦,d鬼城好壯觀不用40萬人仔,不過唔使錢都米搞!管理費都唔少野,更何況靜到人影都冇隻
但清遠市。好像一個大湖這些兩岸兩邊這樣。環境算幾好。價錢也平。有輕軌。但真起得太多樓沒人住是事實。

引用:
原帖由 大林林 於 2019-1-11 05:20 PM 發表

乜你有朋友既咩
我有沒有朋友。我想都沒須要向你交代什麼。關你春事咩

引用:
原帖由 WesleySze 於 2019-1-11 05:37 PM 發表

佢朋友咪李洪志同蔡英文囉😜

好多呆灣仔係度扮中國國情專家
我全是土生香港人。但我有3個地方國籍或護照。

引用:
原帖由 jj168 於 2019-1-11 05:45 PM 發表

清遠樓住滿人喔,我見是大把山入面出市區居住工作。
你別吹水。我舊伙記在花都。上星期先去過清遠。都說附近還是滿空樓。就算5折都不敢買。清遠滿起了空樓在廣東人所共知的事。。

引用:
原帖由 jj168 於 2019-1-11 05:47 PM 發表

惠州本來最多河源個邊出來,本身惠州走去廣州,梗系小人啦。
恵洲附近地區本是客家人居住的地區。現在還有許多客家人。。但恵洲許多懂說廣東話。。。。雖然這裡治安唔好。。但恵洲人算幾有禮貌。

引用:
原帖由 filixleung 於 2019-1-11 06:26 PM 發表

你無朋友喎。個個都話有朋友講?打手就認啦
樓主我支持你說出事實出來。我們雖然阻到大媽區這這些樓盤經紀搵食。但我們要說出大陸的真實情況事實出來。共狗真沒一個是好人連長暫綜援都不放過。。

引用:
原帖由 manyclicks 於 2019-1-11 07:16 PM 發表

大陸嘢俾獨裁中國政府監控,知哂你所有嘢

我永遠唔會用大陸嘢,例如支付寳
這你就太誇張了。事實上很難在香港情況全唔用大陸野。。好像買菜這些差不多。你火鍋的菜類差不多都是全中國送來香港的。但我在大陸生活過我都很少買大陸野。我當時在大陸差不多所有野都是從香港買返去。不論米。方便麵。泡麵。食物。飲品。油。豉油。淘大公仔點心。連飯盒都嚐試過香港買返去。哈

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。