• 瀏覽: 42,470
  • 回覆: 428
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 simonchoy123 於 2019-1-11 12:15 PM 發表

明白,但長註清遠,损失了去年一夜間樓價翻了一翻,勝利雅苑原是3仟都冇人要,變了今天89仟元一方
你咪當我唔知定。清遠大多樓通常只5。6千一平。

熱賣及精選
引用:
原帖由 SuperAvengers 於 2019-1-11 01:25 PM 發表

你o地國家領導人叫你o地食草
大陸人真慘,為咗習帝既面子要食草

嘩!中共又贏

既然 貴討論區不歡迎理性討論,鼓吹「愛國大於一切」,只要「親共愛國」言論,

謹此向貴討論區道別,祝安健

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SuperAvengers 於 2019-1-11 12:02 PM 發表

其實鬼城都係買o黎做陰宅, 香港就係缺乏土地做墳場
可以考慮o係大陸買個單位安放先人遺體/骨灰
成本可以比香港平 
這是好主意。 其實骨灰最好放家裡,不用再買什麼位。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 silver921 於 2019-1-11 12:32 PM 發表

我都有看過大陸樓,超多地盤又多起好,但無人住,只是買來等升,沒有其他。 大陸有錢人,買買買,但只有1個仔,他們都說用不到咁多,租又不值錢,所以只是用來擺。 沒有2手市場。 ...
所以我們討論可以分開兩個部分去討論。一個是一個區起了許多樓沒人住。一個是這些起了許多樓沒人住的地區是否有升值能力還是有價沒市..但我大膽說這些地區在廣東都存在不少。。

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-1-11 12:56 PM 發表

係呀?咁農地呢?又好多呀?點解d糧食要從外面入口呢?
現在不是是但買農地起的樓。。出唔到房產証。要即變返農地

引用:
原帖由 大日本天皇陛下 於 2019-1-11 01:26 PM 發表

吹水!我家鄉福建D樓大把人買
夏門樓在下跌不是現在的事。早發生了。。我有說謊的請師兄指出夏門是在福建嗎

引用:
原帖由 edwin12345678 於 2019-1-11 01:37 PM 發表

夏門樓在下跌不是現在的事。早發生了。。我有說謊的請師兄指出夏門提在福建嗎
廈門是在福建,但"夏門提在福建"就前所未聞

引用:
原帖由 大日本天皇陛下 於 2019-1-11 01:38 PM 發表

廈門是在福建,但"夏門提在福建"就前所未聞
你是少朋友嗎。還玩執字粒這少朋友遊戲。你感不感覺你自己老土。

引用:
原帖由 edwin12345678 於 2019-1-11 01:40 PM 發表

你是少朋友嗎。還玩執字粒這少朋友遊戲。你感不感覺你自己老土。
我吾係少朋友,我係冇朋友😎

引用:
原帖由 危機 於 2019-1-10 11:29 PM 發表

有價冇市 過埋農歷年就要爆了 你們準備好未呀
等緊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大日本天皇陛下 於 2019-1-11 01:41 PM 發表

我吾係少朋友,我係冇朋友😎
正正經經去找個好女仔。福建女仔都唔錯。祝你快些找到個好太太

引用:
原帖由 edwin12345678 於 2019-1-11 01:43 PM 發表

正正經經去找個好女仔。福建女仔都唔錯。祝你快些找到個好太太
福建女仔吾吼港男,佢地過得好好

引用:
原帖由 危機 於 2019-1-10 23:29 發表

有價冇市 過埋農歷年就要爆了 你們準備好未呀
先別急
慢慢睇住支那中共衰敗滅亡,係一種享受

回覆 引用 TOP

The only thing we have to fear is fear itself.
安德列‧科斯托蘭尼:投機是種藝術,而不是科學
吳瑞麟:100%心理,跟選股無關。
引用:
原帖由 大日本天皇陛下 於 2019-1-11 01:46 PM 發表

福建女仔吾吼港男,佢地過得好好
真嗎。我有認識女生是福建。他本想找香港。。但相親過不合。但現在人家都就嫁去美國了。。我不感覺福建女仔很看重錢。。最少我認識這個就不是了。。他現在這個只在美國打份工這樣。最重要他們自己喜歡。有沒有錢有什麼重要

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]